Tunesië maakt een einde aan de laatste sanitaire maatregelen

Tunesië heeft de laatste reisbeperkingen in verband met de Covid-19-pandemie opgeheven vanwege verbeterende nationale en wereldwijde indicatoren, net op tijd voor het winterse toeristenseizoen.

Sinds 1 december 2022 sluit het Maghreb-land zich aan bij Algerije (sinds begin november) en Marokko (sinds eind september) in de volledige lift sanitaire maatregelen voor reizigers. Dus voor buitenlandse bezoekers geen verplichting meer“ ongevaccineerd of met een onvolledig vaccinatieschema en 18 jaar en ouder” om een ​​negatief PCR-testresultaat te overleggen dat 48 uur voor vertrek is uitgevoerd, of een antigeentest die 24 uur voor de reis naar Tunesië is uitgevoerd. De reizigers gevaccineerd moesten op hun beurt nog een volledig vaccinatieschema verantwoorden en hun vaccinatiebewijs tegen Covid-19 voorleggen.

Het Tunesische ministerie van Volksgezondheid rechtvaardigde deze versoepeling door “de verbetering van de nationale indicatoren die verband houden met de pandemie en de stabilisatie van de epidemiologische situatie op een zeer laag infectieniveau op nationaal en mondiaal niveau”.

Onthoud dat terwijl met name Franse reizigers dat niet nodig hebben Visa voor een verblijf van minder dan drie maanden en dat de paspoort in principe niet nodig is (een geldige identiteitskaart is officieel genoeg), raadt de Quai d’Orsay aan dat reizigers die naar Tunesië gaan een geldig paspoort bij zich hebben.

Zowel toeristen als inwoners zijn nog steeds verplicht om een masker wanneer ze symptomen van het virus vertonen. En toekomstige updates, waaronder de herinvoering van oude maatregelen als de besmettingsgevallen toenemen, zijn niet uitgesloten door het Tunesische ministerie van Volksgezondheid.

Tunesië beëindigt laatste gezondheidsmaatregelen 1 Air Journal

©Tunisair

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert