7 april 1932 in de lucht: gewelddadige val van Frank Hawkes

Geschiedenis van de luchtvaart – 7 april 1932. De ‘vliegende granaat’, bijnaam van de beroemde Amerikaanse vlieger Frank Hawkes, die hem verwierf na het vestigen van verschillende snelheidsrecords, staat centraal in het luchtvaartnieuws op 7 april 1932, de datum waarop hij helaas viel, geïnstalleerd achter de besturing van een eendekkervliegtuig Texaco 13. Maar dit ongeval had geen fatale gevolgen.

Zijn val vandaag, die plaatsvond in de staat Massachusetts, heeft inderdaad zijn leven gered, maar dat gezegd zijnde veroorzaakte zijn crash hem ernstige verwondingen: de ongelukkige vlieger liep verschillende breuken op, ter hoogte van zijn neus, de kaak maar ook de schedel. Het was in de buurt van Worcester dat het neerstortte en feitelijk de start miste vanwege onvoldoende snelheid. Een manoeuvre die hij vooral vanwege de slechte staat van de grond niet kon uitvoeren. En tegen een stenen muur beëindigt het vliegtuig zijn reis met geweld.

Als hij deze keer redelijk goed uit dit ongeval kwam, zou dit niet het geval zijn op 23 augustus 1938, toen een nieuwe val hem het leven kostte.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert