Air New Zealand verlengt de vervaldatum van het Covid-krediet met twee jaar

Lucht Nieuw-Zeeland zal de vervaldatum van uitgegeven kredieten verlengen vanwege de gevolgen van de pandemie COVID-19. Deze zouden aflopen op 31 januari 2024.

Alle klanten die een Covid-tegoed hebben, hebben nu tot 31 januari 2026 de tijd boek een reis die vóór 31 december 2026 moet zijn voltooid. Op deze datum, aangezien sommige van deze kredieten dateren begin 2020, de luchtvaartmaatschappij zal klanten maximaal hebben toegekend zes jaar om hun tegoeden te gebruiken. Richard Thomson, Chief Financial Officer van Air New Zealand, zei dat de verlenging van de vervaldatum een ​​erkenning is van het volume aan uitstaande Covid-kredieten en de feedback van klanten dat meer tijd klanten zal helpen bij het plannen van hun reis. “Air New Zealand heeft gedaan wat het kon om contact op te nemen met zijn klanten. We hebben onze klanten rechtstreeks gemaild, klanten met waardevolle kredieten gebeld, contact opgenomen met reisbureaus en geadverteerd in de nationale media.“legt de heer Thomson uit.

“Tot nu toe heeft bijna 85% van onze klanten met Covid-tegoed dit gebruikt om vluchten te boeken, maar er blijft nog ruim $200 miljoen over. Gezien dit bedrag zijn wij van mening dat deze verlenging de juiste beslissing is om klanten meer tijd te geven. » Er zijn Air New Zealand Covid-credits uitgegeven aan klanten die niet-restitueerbare tarieven hebben gekocht voor vluchten die vanwege de pandemie niet konden worden uitgevoerd. De heer Thomson zegt dat dit de zesde keer zal zijn dat Air New Zealand de vervaldatum voor Covid-kredieten heeft verlengd, een ongebruikelijke stap gezien de unieke omstandigheden die door de pandemie zijn ontstaan ​​en de complexiteit die het contact met klanten met zich meebrengt. De verlenging zal alleen van toepassing zijn op Covid-gerelateerde kredieten die zijn uitgegeven vóór oktober 2022. Kredieten die sindsdien zijn uitgegeven onder de normale voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij voor annuleringen buiten haar controle, blijven geldig gedurende de twaalf maanden die zijn aangegeven op het moment van de kredietuitgifte, of zoals nodig zijn. volgens de wet. van de hele wereld.

Air New Zealand verlengt de vervaldatum van het Covid-krediet met twee jaar 1 Air Journal

©Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert