9 juni 1911 in de lucht: Temerity wordt contant betaald

Geschiedenis van de luchtvaart – 9 juni 1911. De tragedies stapelden zich in deze maand juni 1911 op in het pilotenkamp: terwijl een vliegtuigongeluk op 8 juni 1911 dodelijk was voor Raymondo Marra, viel dit laatste als onderdeel van zijn deelname aan de Tiber-circuitrace in Italië Op deze vrijdag 9 juni 1911 rouwt een nieuw drama de luchtvaartwereld en deze keer zullen niet minder dan twee doden worden betreurd: dit zijn respectievelijk de Duitsers Schendel en de heer Voss, piloot en monteur.

Schendel, houder van een paar dagen het wereldhoogterecord met passagier, had de ambitie om het nog beter te doen en terwijl hij op 9 juni 1911 een poging deed om dit te verbeteren, viel hij zo'n 1.000 meter naar beneden met zijn sidekick, geïnstalleerd aan de besturing van een eendekkervliegtuig.

Zowel Marra als Schendel geloofden dat ze sterker waren dan de elementen en het was door het negeren van de weersomstandigheden dat ze hun dodelijk ongeval kregen: Schendel ondernam zijn vlucht toen de wind hevig waaide en hem werd geadviseerd zijn vluchtessay uit te stellen…

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert