9 oktober 1909 in de lucht: Daily Mail Prize: eindelijk een winnaar?

Luchtvaartgeschiedenis – 9 oktober 1909. Sinds november 1906 is de Daily Mail Prize van kracht, op instigatie van Lord Northcliffe, een luchtvaarttest met niet minder dan 10.000 pond, wat overeenkomt met 250.000 frank van die tijd. Maar tot nu toe is niemand erin geslaagd de opgelegde uitdaging aan te gaan, namelijk het afleggen van een traject van ongeveer 300 kilometer door de lucht tussen de stad Londen en die van Manchester. Op 9 oktober 1909 zal een nieuwe piloot proberen deze prestatie te behalen, namelijk de vlieger Cody.

Laatstgenoemde van Anglo-Amerikaanse nationaliteit zal dus op deze dag de weg naar de lucht nemen en Aldershot achterlatend om te proberen deze luchtaanval uit te voeren, maar het was zonder rekening te houden met een zeer ongelukkige vergissing die zijn project zal doen ontsporen: inderdaad, niet hebbend gedacht aan sluit zijn olieklep, hij zal de motor van zijn vliegtuig verdrinken en gedwongen worden te landen.

Na een volledige schoonmaak, niet ontmoedigd, zal Cody weer vertrekken voor een nieuwe poging… die net zo vruchteloos zal blijken te zijn! Een storing van zijn motor verpestte opnieuw zijn poging. Na twee mislukte mislukkingen gedurende de dag, gaf hij het uiteindelijk op.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert