28 april 1933 in de lucht: een telegram met slecht nieuws

Geschiedenis van de luchtvaart – 28 april 1933. Vanuit Italië zal een telegram, gedateerd 28 april 1933, arriveren, waarmee de sluier wordt opgelicht over wat er met het vliegtuig is gebeurd, namelijk een watervliegtuig dat tussen Libanon en Frankrijk vloog en de luchtverbinding tussen Beiroet en Marseille verzorgde. en waarvan er sinds 23 april 1933 geen nieuws meer was.

De Franse luchtautoriteiten zijn erg bezorgd en zijn nu gefixeerd op hun lot: helaas heeft het vliegtuig tijdens dienst op de route naar het Verre Oosten een ongeval gehad dat voor meerdere mensen fataal zal zijn. Tijdens deze ramp kwamen maar liefst vijf mensen om het leven.

Het Italiaanse Ministerie van Luchtvaart geeft aan dat een patrouille van carabinieri het watervliegtuig heeft gevonden dat, ongetwijfeld als gevolg van een luchtgat, van 1.000 meter hoogte viel en neerstortte in Saracena in een bergbos in Calabrië.

Samenvatting van de tragedie: iedereen die aan boord was, stierf, inclusief piloot Carouge en monteur Guilleceau, met uitzondering van drie overlevenden: de heer Etève, mevrouw Gigandet, de nicht van de president van Air-Orient, en de radiotelegrafist Callot.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert