11 mei 1927 in de lucht: Charles Lindbergh in volle training voor de Orteig-prijs

Luchtvaart geschiedenis – 11 mei 1927. Op 11 mei 1927 was het de Amerikaanse vliegenier Charles Lindbergh die het luchtvaartnieuws haalde, de laatste voltooide een luchtaanval die hem van de stad San Diego naar New York bracht, via Saint-Louis. Een reis voorafgaand aan zijn poging om de Orteig-prijs te winnen.

Inderdaad, deze luchtaanval was slechts een training om later te proberen tegen deze prijs van de luchtvaart waarvan Raymond Orteig, zakenman, aan de oorsprong staat, die sinds 1919 aan de piloten de volgende uitdaging heeft gelanceerd: vlieg in één vleugel, dus zonder te stoppen, van New York naar Parijs. Een prestatie die tot nu toe nog niemand heeft gepresteerd maar die Charles Lindbergh wil uitvoeren met een op maat gemaakte eendekker, van vliegtuigbouwer Ryan, gemotoriseerd met een blok van 220 pk.

Tijdens deze voorbereidende vlucht zal Charles Lindbergh al grotendeels schitteren door auteur te zijn van maar liefst twee platen: om de hele reis af te leggen duurt het slechts 20 uur en 21 minuten en om van San Diego naar Saint-Louis te gaan, hij slechts had 14 uur en 25 minuten nodig!

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert