4 augustus 1930 in de lucht: Johnson keert terug uit Australië

Luchtvaart geschiedenis – 4 augustus 1930. Op deze maandag 4 augustus 1930 is het de grote terugkeer, en dit, onder begeleiding, van Amy Johnson, echtgenote Mollison in Groot-Brittannië. De vlieger van Britse nationaliteit, geboren in Kingston-upon-Hull, staat vandaag inderdaad op op het vliegveld van Croydon, nadat hij een luchtaanval in Australië heeft ondertekend. Het is rond 21.00 uur als de luchtpionier eindelijk landt.

Het werd geïnstalleerd aan het stuur van een Havilland Gipsy Moth, met de naam „Jason“, waarmee ze deze lange rondreis alleen maakte en op 5 mei 1930 vanuit Grande-Bretagne naar Australië vertrok. De verbinding tussen Groot-Brittannië en Australië was nog nooit door een enkele vrouw uitgevoerd, dus dit is een bron van grote voldoening voor de piloot. Zijn optreden zal worden toegejuicht door Lord Thomson, de toenmalige staatssecretaris van Luchtvaart.

Aan de andere kant was zij op deze route tussen Groot-Brittannië en Australië niet de snelste, Bert Hinkler, Australische piloot, die niet van de troon werd gestoten en toch snelheidsrecordhouder op deze route door de lucht bleef.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert