20 augustus 1909 in de lucht: Ontmoeting van Bétheny: eerste trainingsvluchten

Luchtvaartgeschiedenis – 20 augustus 1909. Op deze vrijdag 20 augustus 1909 was de lucht boven het vliegveld van Bétheny al druk, ook al was de geweldige vliegweek die daar zou plaatsvinden nog niet begonnen. Het ballet van trainingsvluchten is eigenlijk al begonnen, tot grote vreugde van de toeschouwers die illustere vliegeniers door de lucht kwamen zien vliegen.

Het vliegveld van de stad, vanaf de vroege ochtend van 20 augustus 1909, werd geïnvesteerd door veel mensen die de piloten aan het werk wilden zien in volledige voorbereiding op deze wedstrijd waaraan met name Léon Delagrange, Paulhan, Farman, Louis zullen deelnemen Blériot, Gobron, Kapitein Ferber, uit Esnault-Pelterie, maar ook Curtiss en Roger Sommer die als eersten zullen vertrekken. Het was pas 05.30 uur toen de laatste vertrok voor een vlucht van 15 minuten.

Hubert Latham zal ook een van degenen zijn die op deze dag een vlucht zullen nemen, de toeschouwers worden verleid door zijn luchtreis gekenmerkt door zeer gedurfde bochten. Dat belooft veel goeds voor de komende competitie.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert