23 mei 1923 in de lucht: 1e vlucht van de Sabena

Luchtvaart geschiedenis – 23 mei 1923. Op woensdag 23 mei 1923 verwelkomde Europa een nieuwe luchtvaartmaatschappij: Sabena, een acroniem voor Société anonyme belge d’exploitation de la navigation aerial, wordt op deze datum opgericht. Een bedrijf dat een lange levensduur zal beleven, de 80 jaar naderend zonder ze helaas te kunnen bereiken. Het bedrijf gaat na maar liefst 78 jaar bestaan ​​op 7 november 2001 failliet.

Sabena is namelijk het resultaat van een fusie tussen Cenac, het studiecomité voor luchtvaartnavigatie in Congo, en Sneta, het nationale bedrijf voor de studie van het luchtvervoer, dat na de Eerste Wereldoorlog de steun kreeg van Koning Albert Ieh.

Dit bedrijf met de Belgische vlag werd opgericht om luchtvaartmaatschappijen in Europa te ontwikkelen, de eerste vlucht die het zal verzorgen op woensdag 23 mei 1923 zal de stad Brussel verbinden met Lympne, een dorp in het zuidoosten van Engeland in Kent, maar ook zodat de Belgisch-Afrikaanse kolonie Congo (een gebied dat sinds 1908 gekoloniseerd is) vanuit België beter bereikbaar is.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert