Prijs vliegticket in Frankrijk: lichte daling in oktober

In oktober 2021 zal de vliegticket prijzen vertrekkende vanuit Frankrijk daalde met 1,2% in vergelijking met oktober 2019 en daalde cumulatief met -2,4% sinds het begin van het jaar, volgens de maandelijkse index van de Directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGA).

Dit globale cijfer voor het hele netwerk maskeert echter tegengestelde variaties volgens de verschillende bundels, beschrijft de DGAC.

Van het vasteland, prijzen stijgen licht op het binnenlandse netwerk met een stijging van 0,3% in vergelijking met oktober 2019 (-0,2% cumulatief sinds het begin van het jaar), maar vertonen een lichte daling op het internationale netwerk waar de prijzen 0,8% dalen (-2,7% cumulatief) ).

Op het interne netwerk, ticketprijzen op intra-stedelijke routes gestegen met 3,5% in vergelijking met oktober 2019 (+ 3,0% cumulatief). Deze tendens wordt ook gevonden voor de radiale verbindingen voor de dwarsverbindingen. Aan de andere kant, richting de overzeese gebieden, vertonen de prijzen een sterke neerwaartse trend en zijn ze 9,2% lager dan in oktober 2019 (-7,6% cumulatief). In detail hebben de meest significante druppels betrekking op de Indische Oceaan. Guadeloupe is een uitzondering: de prijzen gaan omhoog.

internationaal, de algemene trend is neerwaarts in oktober, met een daling van 0,8% ten opzichte van oktober 2019 (-2,7 cumulatief). Er valt een contrast te zien tussen het langeafstandsnetwerk waarvan de prijzen met 2,5% zijn gedaald (-2,4% cumulatief) en het middellangeafstandsnetwerk waarvan de prijzen met 1,3% zijn gestegen (-3 , 6% cumulatief). Voor middellange routes gaat het commerciële offensief van lagekostenmaatschappijen door: hun prijzen dalen, terwijl die van traditionele luchtvaartmaatschappijen stagneren of stijgen.

wereldwijd, vanuit de overzeese departementen, zet de daling van de prijs van vliegtickets door met een prijsdaling van 7,7% tussen oktober 2021 en oktober 2019 (-7,7% cumulatief). Deze daling is grotendeels toe te schrijven aan de prijsdaling vanaf het eiland Réunion (-20,4%) en wordt getemperd door de prijsstijging vanuit Guadeloupe.

We vragen ons veel af over de prijsevolutie die onze sector zal treffen in 2022. We worden doorkruist door tegenstrijdige stromen: stijging van de energieprijs en stijging van de luchthavengelden die worden versterkt door de schaarste aan kandidaten voor reizen, als gevolg. van enorme beperkingen op vluchtplannen die al een korte week aan de gang zijn. Wat zal er van komen? Op korte termijn zal de overvloed aan onbezette stoelen de tarieven drukken. Op middellange termijn? Het zou heel gewaagd zijn om te zeggen… “, zegt Fabrice Dariot, oprichter van de vliegticketsvergelijker Bourse-Des-Vols.com.

Prijs vliegticket Frankrijk: lichte daling op 1 oktober Air Journal

@Facebook Parijs Luchthaven

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-28-prix-du-billet-davion-en-france-legere-baisse-en-october-5231931.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert