25 april 1910 in de lucht: Extreme spanningen tijdens een teleurstellende ontmoeting

Geschiedenis van de luchtvaart – 25 april 1910. Luchtvergaderingen, momenten van gejuich? Nou ja, niet altijd… en we zullen er het bewijs van hebben op maandag 25 april 1910, de datum waarop een dergelijke gebeurtenis in Spanje plaatsvond. Het vliegveld van Durango organiseert vandaag inderdaad een bijeenkomst die nog lang zal worden herinnerd, maar niet in de goede zin van het woord, aangezien het een gevecht zal worden. Geen botsingen tussen piloten maar tussen toeschouwers en de politie.

De sfeer onder de toeschouwers zal elektrisch worden, de gemoederen zullen oplopen omdat ze de vliegeniers aan het werk zijn gaan bewonderen, maar ze zien geen van hen de lucht in gaan. Een teleurstelling die zo groot is dat deze plaats zal maken voor geweld. Een geweld dat zich eerst zal richten op de apparaten, waarbij sommige mensen vliegtuigen vernielen, en vervolgens op de infrastructuur. Het vliegveld was inderdaad het slachtoffer van hun woede.

De gendarmerie zal proberen deze menigte in bedwang te houden, die ontevreden is omdat ze niets in de lucht ziet gebeuren.

De hangars zullen ook de dupe worden van hun woede; ze zullen worden geplunderd en in brand gestoken, waardoor de gendarmes gedwongen worden aan te vallen, zodat deze verfoeilijke daden stoppen. Tijdens deze erbarmelijke dag werden verschillende gewonden gemeld.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert