12 april 1911 in de lucht: Frey probeert de luchtvaartprijs van Deutsch de la Meurthe te winnen

Geschiedenis van de luchtvaart – 12 april 1911. Op deze woensdag, 12 april 1911, is het piloot Frey die luchtvaartnieuws maakt, waarbij laatstgenoemde op deze dag de besturing van zijn vliegtuig overneemt in een poging de luchtvaartprijs Deutsch de la Meurthe te winnen. Een trofee die wordt uitgereikt aan de vlieger die erin slaagt de volgende route af te leggen: Saint-Germain, Melun, Meaux, Senlis, Saint-Germain door de lucht door door het platteland te vliegen, wat een reis van tweehonderd kilometer vertegenwoordigt.

Als de vlieger bijna de overwinning bereikt, zal deze hem helaas ontgaan… Frustrerend… En om een ​​goede reden zal zijn vliegtuig, een Morane-eendekker, hem in de steek laten: zijn olietoevoerleiding is kapot. Een probleem dat zal leiden tot het einde van zijn luchtaanval in Chantilly, als de avond valt. Op zo'n twintig kilometer zou hij de prijs gewonnen hebben…

De volgende ochtend zal piloot Frey opnieuw zijn geluk beproeven omdat hij zo dicht bij het doel was dat het hem motiveerde om terug te keren naar de lucht, ook al moest hij diezelfde avond nog een trein nemen die hem naar Spanje zou brengen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert