Dubai Airshow: luchtvaart presenteert de nieuwste innovaties en duurzame oplossingen

Later Dubai vliegshow (Dubai Airshow), die dit jaar van 13 tot 17 november wordt gehouden, zullen de acteurs van deluchtvaartindustrie zullen van de gelegenheid gebruik maken om hun voor te stellen nieuwste oplossingen voor een netto nulemissie.

De mondiale productiecapaciteit voor duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) moet in 2030 de 30 miljard liter en in 2050 de 450 miljard liter overschrijden, willen luchtvaartmaatschappijen hun netto nul-emissiedoelstellingen kunnen halen. Volgens de International Air Transport Association (IATA) bedroeg de SAF-productie in 2020 slechts 450 miljoen liter, wat neerkomt op minder dan 0,05% van de wereldwijde vraag naar vliegtuigbrandstof.

Er zijn echter al verschillende initiatieven gaande in de regio van het Midden-Oosten. Onlangs heeft de Abu Dhabi Future Energy Company een overeenkomst getekend met Airbus om de ontwikkeling en groei van de mondiale SAF-markt te ondersteunen. De overeenkomst zorgt er ook voor dat de entiteiten gaan samenwerken op het gebied van Green Hydrogen en Direct Air Capture-technologieën. Ondertussen heeft Qatar Airways een overeenkomst getekend met Shell om 3.000 ton pure SAF te betrekken van Amsterdam Airport Schiphol, waardoor het de eerste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten en Afrika is die een grote hoeveelheid SAF in Europa verwerft, buiten de SAF-mandaten van de overheid om.

Wereldwijd heeft Shell Aviation verschillende andere overeenkomsten getekend om SAF te leveren aan luchtvaartmaatschappijen als JetBlue en Japan Airlines (JAL), en Air BP, de gespecialiseerde luchtvaartdivisie van het multinationale olie- en gasbedrijf BP, zo maakte het bedrijf bekend. De Castellon-raffinaderij in Spanje markeert een nieuwe mijlpaal in haar inspanningen om SAF beter beschikbaar te maken.

Eerder dit jaar voltooide de Dubai-luchtvaartmaatschappij Emirates met succes een 100% SAF-aangedreven demonstratievlucht op een Boeing 777-300ER, als onderdeel van haar plannen om de mondiale luchtvaartindustrie te helpen haar CO2-uitstootdoelstellingen te bereiken. De luchtvaartmaatschappij heeft ook 200 miljoen dollar gereserveerd voor de financiering van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van geavanceerde brandstoftechnologieën die de milieu-impact van de commerciële luchtvaart kunnen verminderen.

Airbus-president Afrika en het Midden-Oosten, Mikail Houari, onderstreepte: Bij Airbus blijven we onze niet-aflatende inzet tonen om leiding te geven aan het koolstofarm maken van de lucht- en ruimtevaartindustrie, door middel van onze pioniersrol in de ontwikkeling van disruptieve technologieën. Van commerciële vliegtuigen op waterstof tot andere duurzame motor- en brandstofoplossingen: onze doelstellingen demonstreren het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we vliegen. We streven onophoudelijk onze ambities na om een ​​duurzamere toekomst voor de luchtvaart op te bouwen, terwijl we ernaar streven onze commerciële vloot tegen 2030 100% SAF te laten vliegen. „.

Daarnaast heeft de Amerikaanse multinational Honeywell een nieuwe technologie gelanceerd, UOP eFining genaamd, die koolstofarme vliegtuigbrandstof produceert uit groene waterstof en koolstofdioxide die door de industrie worden opgevangen.

President en Managing Director van Honeywell Midden-Oosten en Noord-Afrika, Mohamed Mohaisen, zei: Duurzame vliegtuigbrandstof biedt een onmiddellijke kans om duurzame groei in de luchtvaartindustrie te stimuleren, maar deze wordt nog steeds nauwelijks benut. Technologieën die overvloedige hoeveelheden CO2 kunnen benutten om SAF te produceren, transformeren de manier waarop we vliegtuigen aandrijven en zullen een belangrijke rol spelen bij het koolstofvrij maken van de sector op de lange termijn. Daarom hebben we onlangs UOP eFining™ toegevoegd aan ons bestaande Ecofining- en conversieportfolio van ethanol naar vliegtuigbrandstof, waardoor onze klanten via bewezen technologie meerdere wegen naar SAF-productie kunnen bewandelen en hen kunnen helpen te voldoen aan de groeiende vraag naar hernieuwbare brandstoffen van vandaag. „.

Dubai Airshow: ruimtevaart presenteert de nieuwste innovaties en duurzame oplossingen 1 Air Journal

© Emiraten

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert