Vinci Airports, eerste aandeelhouder van de Mexicaanse luchthavenbeheerder OMA

Vinci-luchthavens rondde de aankoop van Fintech af van een belang van 29,99% van het kapitaal van de groep Luchthaven Centro Norte (beter bekend onder de handelsnaam OMA) voor een totaalbedrag van $ 1,17 miljarden wordt zo de grootste aandeelhouder van de Mexicaanse luchthavengroep.

Met dit belang in een bedrijf waarvan de concessie een resterende looptijd heeft van 25 jaar, vestigt VINCI Airports zich in Mexico en zal als leidende aandeelhouder bijdragen aan de exploitatie van dertien luchthavens in dit land: de internationale luchthaven Monterrey – die goed is voor bijna de helft van het passagiersvervoer van OMA – de tweede metropool van Mexico en de industriële hoofdstad van het land; de luchthavens van Chihuahua, Ciudad Juarez, Culiacan en Mazatlan; evenals regionale en toeristische luchthavens aan de Pacifische kust en in het centrum van het land (Acapulco, San Luis Potosi, Torreon, Zihuatanejo, Durango, Zacatecas, Tampico en Reynosa).

Sinds juli is het passagiersverkeer op OMA-luchthavens hoger dan het niveau van vóór de gezondheidscrisis. Over de eerste elf maanden van het jaar – met 21 miljoen passagiers verwelkomd op 170 bestemmingen – bereikte het in totaal 99% van het niveau van 2019.

Deze financiële transactie stelt Vinci Airports in staat haar positie als ’s werelds leidende particuliere luchthavenbeheerder te consolideren en haar aanwezigheid op het Amerikaanse continent te versterken, waar het al aanwezig is in de Verenigde Staten, Brazilië, Chili, de Dominicaanse Republiek en Costa Rica.

Vinci Airports, eerste aandeelhouder van de Mexicaanse luchthavenbeheerder OMA 1 Air Journal

Monterrey @Vinci Luchthavens

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert