Qantas: een 787 Dreamliner en een nieuwe CEO

De luchtvaartmaatschappij Quantas een nieuwe in bezit genomen Boeing 787-9 Dreamliner, arriveerde twee jaar te laat in Melbourne. En ze kondigt de volgende aan vertrek van Alan Joycedie als CEO zal worden vervangen door CFO Vanessa Hudson

De 787-9 van de Australische nationale luchtvaartmaatschappij is geregistreerd VH-ZNL landde op 30 april 2023 op de luchthaven van Melbourne Tullamarine, live aankomend vanuit Boeing-faciliteiten. Geconfigureerd zoals de anderen om plaats te bieden aan 42 passagiers in Business Class, 28 in Premium en 166 in Economy (236 stoelen), is deze Dreamliner de voorlaatste verwacht door Qantas, die er veertien had besteld. De volgende twee leveringen worden eind juni verwacht.

Het alliantiebedrijf Een wereld zet zijn 787’s in op Londen, New York, Los Angeles en San Francisco; de jongste is nog niet in commerciële dienst.

Kust bestuurkondigde de Qantas-groep dinsdag de pensionering aan in november van haar Directeur Alan Joyce, die na 15 jaar zal worden vervangen door group chief financial officer Vanessa Hudson. Ze bekleedde 28 jaar lang verschillende senior functies binnen de groep, waaronder Chief Customer Officer en Senior Vice President van Qantas voor Noord- en Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Zij zal toetreden tot de Raad van Bestuur en zal de 13e CEO van Qantas in 103 jaarna de jaarlijkse algemene vergadering van 2023.

De Australische groepsvoorzitter Richard Goyder zei dat de benoeming „na een streng selectieproces“ tot stand is gekomen en een „soepele overgang“ mogelijk maakt: “ Over deze opvolging is veel nagedacht en de Raad van Bestuur had zowel intern als extern een aantal kwaliteitsvolle kandidaten in overweging. Vanessa heeft een grondige kennis van deze business na bijna drie decennia in verschillende rollen zowel onshore als offshore, in commercial, customer en finance. Ze heeft enorme luchtvaartervaring en is een uitzonderlijke leider. „.

Mevrouw Hudson voegde eraan toe: “ Het is een absolute eer om gevraagd te worden om leiding te geven aan de nationale luchtvaartmaatschappij. Dit is een uitzonderlijk bedrijf, vol ongelooflijk getalenteerde mensen en zeer goed gepositioneerd voor de toekomst. Mijn doel zal zijn om degenen te dienen waarop we vertrouwen en die op ons vertrouwen: onze klanten, onze werknemers, onze aandeelhouders en de gemeenschappen die we bedienen. „.

Qantas: een 787 Dreamliner en een nieuwe CEO 1 Air Journal

© Quantas

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert