Air Force One: de nieuwe livery onthuld

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de kleurstelling van het volgende presidentiële vliegtuig gekozen VC-25B Luchtmacht Eenvergelijkbaar maar duidelijker dan de huidige VC-25A, terwijl het apparaat „voor de 21e eeuw“ wordt gemoderniseerd.

Nu gebaseerd op Boeing 747-8i (twee exemplaren oorspronkelijk bedoeld voor het ter ziele gegane Russische bedrijf Transaero), zal de nieuwe Air Force One er iets anders uitzien: een lichter en „moderner“ blauw op de bovenkant van de romp en op de motorstroomlijnkappen, en geen gepolijst metalen oppervlak omdat moderne legeringscoatings dit niet toestaan. De 747-8i ($ 386,8 miljoen tegen catalogusprijs) werd in januari 2015 gekozen om de twee te vervangen 747-200B in gebruik sinds 1990 voor reizen door Amerikaanse presidenten.

I‘Luchtmacht bood ooit een blauwe, rode en witte kleurstelling aan waar Donald Trump de voorkeur aan gaf; Om de keuze van zijn opvolger niet te politiseren, legt het uit dat het donkerblauw „aanvullende FAA-kwalificatietests zou vereisen voor verschillende commerciële componenten, vanwege de extra hitte in bepaalde omgevingen“.

Leveringen van de nieuwe VC-25B zijn gepland voor 2027 voor het eerste apparaat, en 2028 voor de tweede – nog steeds met een niveau van communicatie en beveiligingscapaciteit dat gelijk is aan dat van het Witte Huis. Boeing heeft nu vier jaar de tijd om de engineering, certificeringsgereedheid en leveranciersselectie voor het programma af te ronden.

We herinneren ons de kritiek die Boeing-baas Dave Calhoun in 2022 op zijn voorgangers uitte over de bestelling van de nieuwe Air Force One: volgens hem hadden ze de voorwaarden van de administratie van Donald Trump in 2018 niet moeten aanvaarden, d.w.z. een $ 3,9 miljard vaste prijs (tegen 5 miljard aanvankelijk gevraagd door Boeing): “ Air Force One, een zeer unieke deal, een zeer unieke reeks risico’s die Boeing waarschijnlijk niet had moeten nemen. Maar we zijn waar we zijn en we gaan uitstekende vliegtuigen afleveren. En we erkennen de kosten die eraan verbonden zijn ‚, zei de topman tijdens een gesprek met analisten.

De vliegtuigfabrikant heeft in totaal drie keer kosten aan de kosten van het programma moeten toevoegen meer dan 1,1 miljard dollar. Vergeet niet dat de toenmalige leider van Boeing Dennis Muilenburg heette, eind 2019 „met pensioen“ nadat zijn management van de Boeing 737 MAX crashte

Air Force One: de nieuwe kleurstelling onthuld 1 Air Journal

©Boeing

Air Force One: de nieuwe livery onthuld 2 Air Journal

©Boeing

Air Force One: de nieuwe kleurstelling onthuld 3 Air Journal

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert