8 juni 1966 in de lucht: een botsing doodt meerdere in Californië

Luchtvaart geschiedenis – 8 juni 1966. Als onderdeel van een dubbele missie uitgevoerd door verschillende vliegers op deze woensdag 8 juni 1966, vindt er een vreselijk vliegtuigongeluk plaats in Californië: in feite zullen twee vliegtuigen met elkaar in botsing komen en helaas zullen ter gelegenheid hiervan drama, we zullen verschillende doden betreuren.

Het ongeval treft een squadron bestaande uit vier jagers: een T-38, een F-4B, ​​een F-5A en F-104N en een supersonische deltavleugelbommenwerper XB-70A Valkyrie, dat nog steeds een vliegtuig is op de experimentele fase. Deze vijf vliegtuigen moesten een vlucht uitvoeren in de vorm van een pijl om General Electric te promoten, niemand minder dan de fabrikant van de straalmotoren. Maar de vlucht zal misgaan.

De F-104N bestuurd door Joe A. Walker zal ontploffen nadat hij de XB-70A Valkyrie heeft geraakt, aan boord die Al White en Carl Cross waren. De Valkyrie zal uiteindelijk neerstorten, alleen Al White zal het overleven, nadat hij erin geslaagd is om op tijd uit te werpen.

Opgemerkt dient te worden dat naast het communicatieplan voor General Electric deze vlucht ook bedoeld was om metingen aan de supersonische gieken uit te voeren.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert