21 mei 1927 in de lucht: Charles Lindbergh wint de Orteig-prijs

Luchtvaart geschiedenis – 21 mei 1927. Op deze 21 mei 1927 is het de Amerikaanse piloot Charles Lindbergh, dan 25 jaar oud, die aan de hemel zal schitteren, zijn naam zal aan het nageslacht worden doorgegeven dankzij de prestatie die hij op deze dag zal ondertekenen, namelijk een transatlantische vlucht via het noorden tussen Amerika en het oude continent, een primeur in de luchtvaartgeschiedenis!

Zonder ook maar de minste tussenstop te maken legde hij de route per vliegtuig af, waarmee hij de uitdaging aanging van Raymond Orteig, een Amerikaanse ondernemer in de hotelindustrie, in het kader van een naar hem vernoemde luchtvaartprijs die hij in 1919 in het leven had geroepen om de eerste vliegenier die de twee continenten met elkaar verbond.

Bij het verlaten van New York City op 20 mei 1927, achter het stuur van zijn „Spirit of St Louis“, de doopnaam van zijn NX-211 eendekker met een motor van 220 pk, van de fabrikant Ryan, met een tank van 1.934 liter, Charles Lindbergh deed er 33 uur en 30 minuten over om de Parijse regio te bereiken en landde op de avond van 21 mei 1927 op het vliegveld van Le Bourget.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert