Saudia: eerste internationale routes in Neom

De luchtvaartmaatschappij Saudia (voorheen Saudi Arabian Airlines) zal de eerste commerciële vluchten lanceren naar: Neode “slimme stad” in aanbouw in het noordwesten van het land, eerst richting Dubai dan richting Londen.

Na de lancering in 2019 van haar eerste binnenlandse vluchten naar de luchthaven van Neom Bay (NUM), vertrekkende van de basis in Riyad dan die van Djedda en Dammamkondigde het Saoedische nationale bedrijf voor eind juni 2022 de lancering aan van een wekelijkse rotatie naar Dubai – een naam die drie jaar geleden al genoemd werd. Geen details over de dienstregelingen of de gebruikte vliegtuigen, maar er is al een „NEOM-Saudia“-kleurstelling aangekondigd voor het vliegtuig dat ermee zal werken. Saudia is dan van plan om een ​​directe verbinding te lanceren tussen Neom en Londen, opnieuw zonder verdere details; het plant ook vluchten naar „bepaalde regionale en internationale bestemmingen“, terwijl andere aankondigingen van nieuwe routes „aan de horizon“ zijn.

Op de luchthaven van Neom worden momenteel één tot twee dagelijkse vluchten uitgevoerd, die door de alliantiemaatschappij worden uitgevoerd vanuit de drie binnenlandse bases door Airbus A320 Luchtteam. Gelegen in de regio Tabuk, vlakbij de grens van Egypte, Jordanië en Israël, heeft de luchthaven een enkele landingsbaan van 3757 meter lang. Het ligt volgens Saudia „op het kruispunt van drie continenten, 40% van de wereld is bereikbaar in minder dan 4 uur vliegen“.

Deze samenwerking tussen de stad en de luchtvaartmaatschappij past in de ambitie van Saudia om Saudi Vision 2030 te ondersteunen door het binnenlandse en regionale passagiersvervoer te vergroten en onze verbindingen met steden over de hele wereld uit te breiden Dat zegt Saudia-topman Ibrahim Al-Omar in een verklaring. Volgens Nadhmi Al-Nasr, CEO van Neom, de luchthaven is een belangrijke katalysator voor de ontwikkeling van de stad, vergemakkelijkt een efficiënte toegang tot Neom voor bewoners en zakenpartners, en verbetert het gemak waarmee Neom contact kan maken met mensen over de hele wereld aanzienlijk „.

Het project van 26.500 km² werd in 2017 aangekondigd door kroonprins Mohammed bin Salman als onderdeel van zijn plan Visie 2030 gericht op het diversifiëren van de Saoedische economie weg van olie. De megastad in aanbouw zou momenteel werk bieden aan 1.500 mensen, waaronder lokale en internationale experts uit meer dan 65 landen. Een 170 kilometer lange „gemeenschapsgordel“ is bedoeld als een „koolstofvrij systeem“ zonder wegen of auto’s, maar met snel openbaar vervoer dat in 20 minuten of minder van begin tot eind met elkaar kan worden verbonden. De toekomstige ‘slimme stad’ presenteert zich ook als een ‘duurzame koolstofarme stad’ en ‘helemaal buiten de grenzen van het huidige Saoedische rechtssysteem’.

Neom maakt deel uit van een reeks ontwikkelingen in het Koninkrijk, waaronder het Rode Zee-project, dat naar verwachting in 2023 de eerste toeristen zal verwelkomen; het geheel hoopt zowel nationaal als internationaal toerisme te stimuleren, evenals de verkoop van onroerend goed.

Saudia: eerste internationale routes bij Neom 1 Air Journal

@Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert