Ryanair verhoogt jaarprognose na piek in vakantieverkeer

Ryanair aangekondigd dat het zijn prognose naar boven bijstelt winst na belasting voor het boekjaar 2022-2023 dat eindigt op 31 maart, dankzij een piek sterker dan verwacht tijdens de Kerstmis en Nieuwjaar.

De Ierse lowcostmaatschappij, de grootste Europese luchtvaartmaatschappij qua passagiersaantallen, verwacht nu een winst na belastingen van zo’n 1,325 tot 1,425 miljard euro, tegen 1 tot 1,2 miljard euro eerder.
Maar deze verwachte winst zal afhangen van “zwaar» de afwezigheid van verstorende gebeurtenissen in het vierde kwartaal, bijvoorbeeld in verband met Covid-19 of de oorlog in Oekraïne.

Ryanair verwacht een winst na belastingen van bijna € 200 miljoen in het derde fiscale kwartaal (eindigend op 31 december 2022) vanwege de sterke vraag voor het eerst in drie jaar tijdens de feestdagen. Het verwacht echter een verlies te boeken in het vierde fiscale kwartaal, dat eindigt op 31 maart, aangezien de paasvakantie hierin niet is meegerekend en vanwege een recente verzwakking van de verkeers- en vertrekprijzen. .

Wat de verkeersprognose betreft, die blijft ongewijzigd: Ryanair rekent nog steeds op een trafiek van 168 miljoen passagiers voor het boekjaar 2022-2023.

Ryanair verhoogt jaarlijkse prognose na piek in vakantieverkeer 1 Air Journal

Enzo Rodolosi @eraviation

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert