AGEAN investeert in een eerste onderhoudscentrum in Griekenland

EGESCH zal de openen eerste MRO-centrum (Maintenance, Repair and Operations) voor de luchtvaart in Griekenlanden een bonus opleidingscentrum van vliegend personeel.

De particuliere Griekse luchtvaartmaatschappij heeft een memorandum van overeenstemming gesloten met Athens International Airport (AIA) voor de langetermijnhuur van de voormalige technische basis van dochteronderneming Olympic Air op de luchthaven van Athene, die al meer dan tien jaar ongebruikt is gebleven, om de eerste luchtvaartecosysteem daar voor technische assistentiediensten en de opleiding van piloten en cabinepersoneel. Een primeur voor Griekenland, dat nog geen onderhouds- en ondersteuningscentrum (MRO) heeft.

-Het onderhouds- en ondersteuningscentrum (MRO), met de ontwikkeling van een technische basis van maximaal 10 onderhouds-, reparatie- en technische controleposities, zal verschillende soorten vliegtuigen kunnen ondersteunen.
-Het simulatie- en trainingscentrum voor piloten en cabinepersoneel, dat tot 6 ultramoderne vluchtsimulatoren gebruikt, evenals faciliteiten voor speciale training van cabinepersoneel, staat open voor AGEAN-medewerkers en andere luchtvaartmaatschappijen.
– De Engineering Training School van Olympic Air en het Pilot Training Center van AEGEAN, die al succesvol opereren, zullen zich bij hetzelfde ecosysteem voegen.

AEGEAN is van plan 140 miljoen euro te investeren in dit project, dat na voltooiing tot 500 en in totaal meer dan 1.100 nieuwe directe en indirecte hooggekwalificeerde banen moet creëren over een periode van 5 tot 7 jaar. En volgens AEGEAN zullen de financiële voordelen voor de Griekse staat aanzienlijk zijn, aangezien tijdens de concessieperiode belastinginkomsten en een bijdrage van meer dan 400 tot 450 miljoen euro worden verwacht.

AGEAN investeert in een eerste onderhoudscentrum in Griekenland 1 Air Journal

©Aegean Airlines

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert