9 augustus 1925 in de lucht: nog twee records voor de Franse luchtvaart

Luchtvaart geschiedenis – 9 augustus 1925. Op deze zondag 9 augustus 1925 schitteren de Franse piloten Maurice Drouhin en Jules Landry in de lucht door de driekleurige luchtvaartprijslijst te voltooien en deze te belonen met twee nieuwe records: na de snelheidsrecords en hoogte kan het schep er nu op om die van afstand en duur vast te houden.

Om deze geweldige prestatie te bereiken, namen Maurice Drouhin en Jules Landry plaats aan het stuur van een Goliath F.62 uitgerust met een Chauvière-propeller met drie bladen, namelijk een tweedekkervliegtuig van de vliegtuigfabrikant Farman, waarvan de motor werd geleverd door een tandwielblok die maar liefst 500 pk kan ontwikkelen.

De twee mannen evolueerden op het circuit Etampes – Chartres, de twee steden lagen 100 kilometer uit elkaar, en legden een reis af van 4.400 kilometer in 45 uur, 11 minuten en 59 seconden. De laatste recordhouders voor duur waren Etienne Coupet en Maurice Drouhin, met 37 uur, 59 minuten en 10 seconden en die voor afstand J. Kelly en Mc Ready, deze laatste Amerikaanse vliegeniers hadden slechts 4.050 kilometer afgelegd.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert