Een United Nigeria A320 landt op de verkeerde luchthaven (?), onderzoek loopt – Air Journal

De reizigers van vlucht UN504 Verenigde Nigeria Airlines hadden op 26 november de onaangename ervaring toen ze ontdekten dat de piloten van hun vlucht waren geland Asabaof 372 km van hun geplande bestemming.

Passagiers van United Nigeria Airlines waren verrast toen ze landden en beseften dat ze op de verkeerde luchthaven waren aangekomen. Hoe dit gebeurde is controversieel. De Airbus A320 vertrok vanuit Lagos, de grootste stad van het land, op weg naar Abuja. In plaats van naar de Nigeriaanse hoofdstad te gaan, kwamen de reizigers terecht in de stad Asaba, zo’n 370 kilometer zuidelijker, schrijven lokale kranten Punch en The Cable.

Maar in een interview met BBC Igbo zei passagier Salihu Tanko Yakasai, die eerder dit jaar de verkiezingen voor het gouverneurschap van de staat Kano betwistte: “de lucht was helder”en de piloot kondigde aan dat hij een “slecht vluchtplan” van Lagos. Hij voegde eraan toe dat de aankondiging kwam nadat de deuren van het vliegtuig opengingen en er enkele passagiers waren „opgewonden“ omdat ze zagen dat ze niet in Abuja waren. De cockpitbemanning had eerder een aankondiging gedaan waarin ze passagiers verwelkomde in Abuja, zei de heer Yakasai.

Zijn verhaal wordt bevestigd door dat van een passagier die zich meldde“bij aankomst maakte het cabinepersoneel zelfverzekerd bekend dat we in Abuja waren aangekomen” terwijl hij tot hun grote verbazing besefte “dat we in Asaba waren geland”, dat toevoegen“Blijkbaar heeft onze piloot ontvangen [le ] slecht vluchtplan vanuit Lagos.”

In haar verklaring zei United Nigeria Airlines: “Op alle belangrijke momenten was de piloot van het vliegtuig op de hoogte van de tijdelijke omleiding en was hij naar behoren geïnformeerd. Toen het cabinepersoneel veilig op Asaba landde, deed het cabinepersoneel echter een valse aankondiging, wat verwarring onder de passagiers veroorzaakte. » De Nigeriaanse burgerluchtvaartautoriteit zei dat het het incident onderzoekt.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert