29 april 1910 in de lucht: “Grand Prix de l’Automobile Club de France”, een nieuwe uitdaging voor piloten

Geschiedenis van de luchtvaart – 29 april 1910. De steden Parijs en Brussel zullen het toneel zijn van een nieuwe luchtvaartwedstrijd waarvan de basis voor de regelgeving wordt gelegd op deze vrijdag, 29 april 1910, ter gelegenheid van een bijeenkomst van de auto-antennecommissie die plaatsvindt op deze dag. Dit luchtvaartevenement staat bekend als de “Grand Prix de l’Automobile Club de France”.

In het kader van deze wedstrijd staat een prijs op het spel van maar liefst 100.000 frank voor de vlieger die deze race tussen vliegtuigen wint. Degenen die voor deze prijs hebben ingeschreven, moeten het evenement van 400 kilometer zo snel mogelijk voltooien. Elke vlucht moet een passagier aan boord van zijn vliegtuig nemen om de reis te voltooien, waarbij tussenstops mogelijk zijn. Vanaf 1eh Van mei 1910 tot 30 juni 1911 kunnen deelnemers het pad naar de hemel bewandelen om te proberen de trofee te winnen.

Onder meer de piloten Legagneux, Wynmalen, Mahieu, Loridan en Laffont zullen tot degenen behoren die deze race zullen proberen. De poging van Laffont ging helaas mis en de ongelukkige piloot stierf tijdens deze zoektocht.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert