1 februari 1910 in de lucht: Nog een val!

Luchtvaartgeschiedenis - 1 februari 1910. De Grote Luchtvaartweek van Heliopolis, Egypte staat op het punt te beginnen

Luchtvaartgeschiedenis – 1 februari 1910. Binnenkort begint de Grote Luchtvaartweek van Heliopolis, Egypte: over minder dan een week zal het evenement zijn deuren openen. Onder de deelnemers aan deze wedstrijd merken we de aanwezigheid op van Hubert Latham en Mortimer Singer, piloten waarover nog voor het begin van de vijandelijkheden zal worden gesproken: de Fransman en de Anglo-Amerikaan die beide het slachtoffer zijn van ‚een val‘.

in deze 1eh In februari 1910 was het Mortimer Singer die pech had, de laatste kreeg een ernstig vliegtuigongeluk tijdens een testvlucht die hij aan het maken was. Als zijn vliegtuig wordt vernietigd, heeft de vlieger van zijn kant veel verwondingen: zijn borst is aangetast, maar niet alleen zijn armen en benen zijn ook gebroken. De piloot die was opgeleid in het kamp van Châlons viel van een hoogte van 45 meter… een week nadat Latham hetzelfde lot onderging.

Inderdaad, een paar dagen eerder viel de Fransman ook ongeveer 40 meter met zijn vliegtuig, maar hij had meer geluk dan zijn tegenhanger, want wat hem betreft, we zullen geen spijt krijgen van een blessure.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-02-01-le-1er-fevrier-1910-dans-le-ciel-encore-une-chute-5233248.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert