27 april 1913 in de lucht: Guillaux sterker dan Gilbert

Geschiedenis van de luchtvaart – 27 april 1913. Als auteur van de langste vlucht terwijl hij in een rechte lijn in de lucht evolueert, en dit tussen zonsopgang en zonsondergang, is dit de oefening die moet worden uitgevoerd om de Pommery Cup te kunnen claimen. Een luchtvaartwedstrijd waaraan piloot Maurice Guillaux wil deelnemen. Deze laatste vertrok op deze zondag, 27 april 1913, in deze richting.

Zijn poging van vandaag zal een groot succes zijn: Maurice Guillaux zal zelfs de beste prestatie neerzetten, de Pommery Cup wordt potentieel voor hem gewonnen, als niemand het beter doet dan hij in de toegewezen tijd van het evenement. Hij verlaat Biarritz, geïnstalleerd aan de besturing van een eendekker, gemaakt van metaal, van de fabrikant Clément-Bayard, gemotoriseerd met een blok van zeven roterende cilinders van de firma Clerget, en vliegt naar de provincie Fryslân, meer bepaald naar 'in Kollum , terwijl hij aanvankelijk een vlucht van ruim 1.100 kilometer naar Amsterdam nastreefde. De vlieger overtrof dus zijn verwachtingen ondanks een hevige wind.

Maurice Guillaux neemt daarmee de leiding in het klassement en degradeert vlieger Gilbert naar de tweede positie, hij die van Parijs naar Medina del Campo was gevlogen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert