Iberia lanceert 2 nieuwe producten in de VS, zet zich in voor SAF

De luchtvaartmaatschappij Iberia gisteren twee nieuwe Amerikaanse routes ingehuldigd die vertrekken van Madridnaar Washington en in de richting van dallasmet vliegtuigen die deels worden aangedreven door duurzame vliegtuigbrandstof (FAS).

Sinds 1 juni en tot 29 oktober 2022 biedt de Spaanse nationale maatschappij vier vluchten per week aan tussen haar basis in Madrid-Barajas Adolfo Suárez en de luchthaven van Washington Dulles, geëxploiteerd door Airbus A330-200 die plaats biedt aan 19 passagiers in Business Class en 269 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag om 12:10 uur om aan te komen om 15:15 uur, retourvluchten die de federale hoofdstad van de Verenigde Staten verlaten om 16:45 uur om de volgende dag om 06:30 uur te landen. Iberia concurreert met seizoensgebonden vluchten van United Airlines op deze route, aangekondigd voor oktober 2020 maar uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie.

Vertrek in de middag maakt verbindingen met Washington mogelijk vanuit andere Spaanse en Europese steden, zei het alliantiebedrijf in een verklaring. Een wereld. De passagiers profiteren bij aankomst van code-sharing met American Airlines, haar trans-Atlantische joint venture-partner (die ook British Airways, zoals Iberia van de IAG-groep, en Finnair samenbrengt. Om Madrid te promoten, wordt de A330-200 elders ingericht met afbeeldingen van de belangrijkste toeristische attracties van de Spaanse hoofdstad, „de Puerta de Alcalá, het Retiro-park, het Koninklijk Paleis en het standbeeld van de beer en de aardbeiboom“.

Gisteren nog een inauguratie in de Spaanse hoofdstad, die van vier wekelijkse rotaties ook seizoensgebonden richting Dallas-Fort-Worth : een A330-200 vertrekt op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 15:55 uur en arriveert om 19:50 uur en verlaat Texas om 21:25 uur om de volgende dag om 14:20 uur te landen. American Airlines is al aanwezig op deze as, waarbij Dallas de belangrijkste hub is en „geweldige connectiviteit in de Verenigde Staten“ mogelijk maakt.

De verbinding tussen Madrid en de luchthaven van san francisco werd ook opnieuw gelanceerd door Iberia, dat ook de luchthavens van Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York-JFK en Puerto Rico in de VS bedient.

Iberia lanceert 2 nieuwe producten in de VS, sluit zich aan bij de SAF 1 Air Journal

©Iberia

Het Spaanse bedrijf wijst erop dat de drie vertrekken naar de Verenigde Staten gisteren werden aangedreven door duurzame brandstof (FAS), geproduceerd uit Petronor raffinaderij afval van Repsol in Bilbao en zou de totale „CO2-uitstoot met 125 ton“ moeten verminderen. Resultaat van de overeenkomst die Iberia en Repsol afgelopen juli ondertekenden, met als doel „reizen duurzamer te maken“: het hele jaar door werkten de twee bedrijven samen aan de AVIATOR-project, „om de impact van emissies op de luchtkwaliteit van de luchthaven te analyseren“. Tegelijkertijd is Iberia toegetreden tot het SHYNE-consortium (Spanish Hydrogen Network), geleid door Repsol, om de ontwikkeling vangroene waterstof in Spanje.

In de komende twee jaar zullen Repsol en Iberia ook samenwerken om vluchten uit te voeren met tot 50% biobrandstof geproduceerd in de Cartagena-fabriek, evenals synthetische brandstof geproduceerd in de Petronor-fabriek in Bilbao, en HVO (hydro-behandelde plantaardige olie) te gebruiken. voor voertuigen voor luchthavenservice

Iberia’s uitvoerend voorzitter, Javier Sánchez-Prieto, zei dat “ luchtvaart staat voor een enorme uitdaging die alleen kan worden overwonnen door het nemen van maatregelen zoals die van vandaag, die de productie van duurzame brandstoffen in voldoende hoeveelheden en tegen concurrerende prijzen bevorderen, zodat we vooruitgang kunnen blijven boeken in de groene transitie van de luchtvaartsector „. Volgens Josu Jon Imaz, CEO van Repsol, “ de luchtvaartindustrie heeft oplossingen nodig, zoals het gebruik van biobrandstoffen, om het decarbonisatieproces waarin wij ons inzetten voort te zetten. De inzet van Repsol en Iberia plaatst ons in de voorhoede van deze onderneming. Bovendien consolideert het onze positie als multi-energiebedrijf met als doel om tegen 2050 netto nul-emissies te bereiken, het eerste oliebedrijf dat zich aan deze ambitieuze doelstelling heeft gecommitteerd. „.

De strategische overeenkomst tussen Repsol en Iberia omvat een: routekaart voor de bevordering van duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF) in de komende jaren. Op de vluchten die vandaag worden uitgevoerd, anticiperen Iberia en Repsol op de maatregelen die de Europese Unie heeft vastgesteld in haar „Fit For 55“-pakket, zoals het verplichte gebruik van 2% van duurzame vliegtuigbrandstof in 2025 (het percentage dat is gebruikt voor de drie starts van gisteren). In de toekomst zullen Iberia en Repsol nieuwe vluchten uitvoeren met een toenemend percentage biobrandstofmengsels, tot tot 50% totale brandstof. De biobrandstof zal worden geproduceerd in Cartagena, in de eerste geavanceerde biobrandstoffabriek in Spanje, die naar verwachting in 2023 in gebruik wordt genomen. In 2024 zijn Repsol en Iberia van plan om te vliegen met synthetische SAF (e-fuel) geproduceerd in de fabriek van Petronor naar Bilbao.

Iberia lanceert 2 nieuwe producten in de VS, zet zich in voor de SAF 2 Air Journal

©Iberia

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert