Comoren: een Moroni – Parijs in zicht met AB Aviation

De luchtvaartmaatschappij AB Luchtvaartnog steeds aan de grond, huurde een A330 om de Comoren naar de Frankrijkeen plan dat door de Covid-19-pandemie in de ijskast is gezet.

Gevestigd op de luchthaven van Moroni-prins Said Ibrahimkondigde het Comorese bedrijf op 10 november 2022 de verhuur met bemanning aan van een Luchtbus A330-200 van de chartermaatschappij en het Litouwse ACMI Heston luchtvaartmaatschappijenom in maart 2023 volgens haar website een directe link naar te lanceren CDG van Parijs. Jonas Rinkauskas, CEO van AB Aviation, bevestigde aan ch-aviation dat de lijn „gezamenlijk“ zal worden ontwikkeld, waarbij Heston Airlines twee A330-200’s heeft die plaats bieden aan 18 passagiers in Business Class en 248 in Economy, d.w.z. 266 zitplaatsen.

De lijn naar Parijs zou volgend jaar maart of al in december worden gelanceerd, afhankelijk van de bronnen twee vluchten per week, maar staat nog niet in het reserveringssysteem van AB Aviation. Deze weg heeft tot doel het „toerisme te stimuleren“ in de archipel van de Indische Oceaan, tussen Madagaskar en de oostkust van Afrika.

De Comoren worden tegenwoordig bediend door Air Austral (Saint-Denis), EWA Air (Mayotte), Precision Air (Anjouan en Dar es Salaam), Air Tanzania (Dar es Salaam), Ethiopian Airlines (via Tanzania) en Kenya Airways (Nairobi) .

Gelanceerd in 2011, heeft AB Aviation deAOC (air operator certificate) geschorst sinds maart 2022 na de Botsing op zee van zijn Cessna 208B Gran Caravan (5H-MZA) die de vlucht uitvoert Y61103 tussen Moroni en Mohéli, die de 14 mensen aan boord had gedood, waaronder twee bemanningsleden.

Laten we niet vergeten dat de inwoners van de Comoren nog steeds getekend zijn door de crash van vlucht 626 van Jemenia Airways, 30 juni 2009. De Airbus A310 met aan boord 153 mensen – waaronder 70 Fransen en 11 bemanningsleden – stortte neer in zee bij Moroni. Slechts een 12-jarige passagier had het ongeval op wonderbaarlijke wijze overleefd.

Comoren: een Moroni – Parijs in zicht met AB Aviation 1 Air Journal

©AB Luchtvaart

Comoren: een Moroni – Parijs in zicht met AB Aviation 2 Air Journal

©Anna Zvereva via Wikimedia Commons

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert