9 augustus 1912 in de lucht: Beaumont wil naar Groot-Brittannië

Luchtvaartgeschiedenis – 9 augustus 1912. De weersomstandigheden waren al enige tijd verstoord door de wind, waardoor de vaandrig Conneau, alias André Beaumont, zijn plan om van Frankrijk naar Groot-Brittannië te vliegen niet kon uitvoeren. Na het uitstellen van zijn vertrek is het aanstaande vrijdag 9 augustus 1912 D-Day. De piloot van Franse nationaliteit zal dus kunnen proberen om vanuit de Parijse regio naar Londen te gaan.

Het was aan de besturing van een toestel van het type watervliegtuig, namelijk een tweedekker waarvan de motor werd geleverd door een blok met de naam Gnome, dat de vlieger op 9 augustus 1912 opsteeg in de buurt van Argenteuil, in de richting van de stad Le Havre. Maar door in deze stad te willen landen, wordt de lift beschadigd. Reparaties zijn dan te verwachten.

Met deze laatste feiten zal de vlieger zijn reis hervatten, maar de zorgen zijn nog niet voorbij en nu in Boulogne-sur-Mer heeft hij een nieuwe tegenslag: hij moet in feite het kantelen van zijn vliegtuig bij de landing onder ogen zien. De frames van de vin zullen dan beschadigd raken, allemaal door de wind! Maar de volgende dag zal hij zijn luchtaanval voortzetten

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert