De luchthaven van Praag viert het 100-jarig jubileum van Czech Airlines

Tsjechische luchtvaartmaatschappijen werd opgericht op 6 oktober 1923. Het verhuisde in 1937 naar de luchthaven van Praag, omgedoopt in 2012 Václav Havel Praag Airport. Dit weekend vierde de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad de 100 jaar van de Tsjechische nationale luchtvaartmaatschappij.

De verhalen van Czech Airlines en de luchthaven van Praag delen een lang gemeenschappelijk pad dat is ingeprent in de geschiedenis van de Tsjechische luchtvaart. Daarom zijn wij met genoegen aanwezig bij de vieringen van Czech Airlines, dat actief is op de luchthaven Václav Havel in Praag, en wij geloven dat onze samenwerking zich in de nabije toekomst verder zal ontwikkelen. „, aldus Jiří Pos, voorzitter van de raad van bestuur van de luchthaven van Praag.

Bezoekers van Václav Havel Airport kunnen meer te weten komen over belangrijke historische mijlpalen van Czech Airlines op de tentoonstelling getiteld 100 jaar Tsjechische luchtvaartgeschiedenis, georganiseerd door Prague Airport samen met Czech Airlines. De tentoonstelling bevindt zich van 6 oktober 2023 tot het einde van het jaar in de verbindingscorridor tussen Terminals 1 en 2. Er is een speciale microsite letisteslavi.cz gemaakt om het publiek op de hoogte te stellen van alle interessante feiten met betrekking tot de huidige verjaardag van Czech Airlines. Deze laatste heeft ook een speciale sectie op zijn site gecreëerd waar feiten, belangrijke gebeurtenissen, verhalen en foto’s uit zijn eeuwenoude geschiedenis worden gepresenteerd.

De honderdjarige geschiedenis van Czech Airlines werd gekenmerkt door een aantal mijlpalen, triomfen maar ook uitdagingen. Last but not least is het ook verbonden met de herinneringen en ervaringen van miljoenen passagiers. Ik ben blij dat Czech Airlines, gezien de zeer moeilijke periode die het bedrijf onlangs heeft doorgemaakt, vandaag de 100ste verjaardag van haar oprichting kan vieren, zoals de vijfde oudste en nog steeds opererende luchtvaartmaatschappij ter wereld „, aldus Petr Kudela, voorzitter van de raad van bestuur van Czech Airlines.

Voor het 100-jarig jubileum zijn er twee beperkte herdenkingsgeschenken gemaakt, namelijk een herdenkingsmedaille en een boek met de titel STO Letadel ČSA (100 jaar Tsjechische luchtvaartmaatschappijen). Beide herdenkingsgeschenken zullen vanaf eind oktober te koop zijn in de cadeauwinkel van Václav Havel Airport, gelegen in Terminal 2.

De luchthaven van Praag viert het 100-jarig jubileum van Czech Airlines 1 Air Journal

@Tsjechische luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven van Praag viert het 100-jarig jubileum van Czech Airlines 2 Air Journal

@Tsjechische luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert