Pratt & Withney-motoren: Turkish Airlines sluit een compensatieovereenkomst met IAE

Turkse luchtvaartmaatschappijen een compensatieovereenkomst gesloten met International Aero Engines (IAE) betreffende de motoren van bepaalde Airbus-vliegtuigen.

De luchtvaartmaatschappij kampt al maanden met operationele problemen als gevolg van motorproblemen Pratt & Whitney, wat leidt tot aan de grond staande vliegtuigen, vertragingen en mogelijk ongemak voor passagiers. Details van het compensatieprogramma blijven vertrouwelijk, maar een woordvoerder bevestigde dat dit ook de bedoeling is “operationele impact beperken” veroorzaakt door motorproblemen. “Ons bedrijf heeft een compensatieovereenkomst gesloten met IAE gericht op het verzachten van de operationele impact die voortvloeit uit de beschikbaarheid van motoren en aanverwante problemen voor het A320/321neo-vliegtuig aangedreven door de PW1100G-JM-motor, onder meer door de herziening van de aankoopovereenkomsten voor de beschikbaarheid van motoren en onderhoud tussen ons bedrijf en IAE“, zegt de nationale luchtvaartmaatschappij in een aanvraag bij Borsa Istanbul.

Volgens informatie gepubliceerd op de website van Turkish Airlines is de luchtvaartmaatschappij eigenaar 58 A321neo En nieuwe A321neo in zijn vloot. De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij beschikte eind mei over een vloot van 456 vliegtuigen, vergeleken met 417 een jaar geleden. De stoelcapaciteit van Turkish Airlines is in mei met ruim 10% jaar-op-jaar toegenomen tot 93.599 stoelen. Deze week plaatste Turkish Airlines een bestelling voor vier 777F’s bij Boeing in een poging de positie van de luchtvaartmaatschappij op de mondiale luchtvrachtmarkt verder te versterken. Met deze order zal Turkish Airlines 12.777 vrachtvliegtuigen exploiteren.

Deze overeenkomst staat niet op zichzelf. In april 2024, Spirit luchtvaartmaatschappijen een soortgelijke overeenkomst gesloten voor hetzelfde motormodel in zijn Airbus-vloot 150 tot 200 miljoen dollar op het spel. Deze trend onderstreept een groeiende wens van de industrie om motorfabrikanten verantwoordelijk te houden voor verstoringen veroorzaakt door defecte apparatuur.

Pratt & Withney-motoren: Turkish Airlines sluit een compensatieovereenkomst met IAE 1 Air Journal

©Michael Lindner/Airbus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert