Airbus en migrerende vliegtuigen

Van hen Airbus A350 stak de Atlantische Oceaan over Opleiding, de „laatste demonstratie“ van het principe Fello’fly het nabootsen van trekvogels en het streven naar vermindering van het verbruik en de CO2-uitstoot, met name op langeafstandsroutes.

De Europese vliegtuigfabrikant voerde op 9 november 2021 de eerste langeafstandstrainingsvluchtdemonstratie uit in het trans-Atlantische luchtruim gereguleerd door algemeen luchtverkeer (GAT) met twee A350 vliegende drie kilometer verderop sinds Toulouse in Frankrijk naar de luchthaven van Montreal-Pierre Elliott Trudeau in Canada. Tijdens de reis werd meer dan 6 ton CO2-uitstoot bespaard, wat het potentieel voor brandstofbesparingen van meer dan 5% op langeafstandsvluchten bevestigt, aldus Airbus in een persbericht.

Bij deze „laatste demonstratie“-testvlucht waren twee testvliegtuigen betrokken, deA350-900 MSN1 enA350-1000 MSN59, de eerste als leidend vliegtuig en de tweede als volger. Dit werd mogelijk gemaakt door de door Airbus ontwikkelde vluchtcontrolesystemen die het volgvliegtuig veilig in de opwaartse luchtstroom van . plaatsen wakker worden van het toonaangevende vliegtuig, waardoor het de stuwkracht van de motor en het brandstofverbruik kan verminderen. Een soortgelijk principe kan worden waargenomen met: grote trekvogels zoals ganzen, die samen in een aparte V-vormige formatie vliegen.

Piloten van Airbus-partnerluchtvaartmaatschappijen SAS Scandinavian Airlines en Franse bij woonden de transatlantische vlucht aan boord als waarnemers bij. De vlucht werd mogelijk gemaakt door de vliegtuigbouwer en zijn luchtverkeersleidingspartners en dienstverleners. navigatie (DSNA, NATS, NAV CANADA, Eurocontrol en IAA), met de steun van de DGA„Die samen hebben bewezen dat de technologie voor het oogsten van kielzogenergie die wordt gebruikt in een fello’fly-vlucht kan worden bereikt zonder de veiligheid in gevaar te brengen.“ De demonstratie laat ook zien hoe fello’fly-operaties „de milieuprestaties van commerciële vliegtuigen aanzienlijk kunnen verbeteren en op korte termijn kunnen bijdragen aan de koolstofarme doelstellingen van de luchtvaartindustrie“.

Fello’fly, gelanceerd in november 2019, is een demonstratieproject geïnspireerd op biomimicry, ontworpen om de milieuprestaties van commerciële vliegtuigen te verbeteren en de emissies van de luchtvaartindustrie aanzienlijk te verminderen. Volgens Airbus is de volgende stap het verkrijgen van de steun van de autoriteiten zodat dit nieuwe operationele concept kan worden gerealiseerd gecertificeerd en uiteindelijk luchtvaartmaatschappijen in staat te stellen hun brandstofverbruik en CO2-uitstoot te verminderen.

Sabine Klauke, Chief Technical Officer bij Airbus zei: “ Deze demonstratievlucht is een concreet voorbeeld van onze inzet om onze roadmap voor decarbonisatie tot een succes te maken realiteit. Het laat ook zien hoe essentieel samenwerking in de hele industrie zal zijn om dit te bereiken. We hebben sterke steun gekregen voor dit project van onze luchtvaartmaatschappij en luchtvaartpartners, evenals van regelgevers. De mogelijkheid om het rond het midden van dit decennium in te zetten voor passagiersvliegtuigen is veelbelovend. Stel je het potentieel voor als fellofly in de hele industrie zou worden ingezet!

Deze baanbrekende Airbus-vlucht werd bij aankomst in Montreal begroet door de leiders van de luchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, deICAO. Raadsvoorzitter Salvatore Sciacchitano zei dat de demonstratie “ een inspirerend voorbeeld van het huidige niveau van inzet om luchtvaartemissies te verminderen „, terwijl secretaris-generaal Juan Carlos Salazar uitlegde hoe het tot uiting kwam“ de ongelooflijke diversiteit aan innovaties op het gebied van luchtvervoer die momenteel worden doorgevoerd om de doelstellingen van de sector te halen en ervoor te zorgen dat vluchten steeds duurzamer wordt. „

Airbus en migrerende vliegtuigen 1 Air Journal

© Airbus

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-10-airbus-et-les-avions-migrateurs-5231529.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert