Vietnam Airlines landt in de Verenigde Staten

De luchtvaartmaatschappij Vietnam Airlines een nieuwe reguliere verbinding ingehuldigd tussen Ho Chi Minh Stad en San Francisco, de eerste in zijn geschiedenis en van het land naar de Verenigde Staten.

Sinds 28 november 2021 biedt de Vietnamese nationale maatschappij twee vluchten per week aan tussen haar basis in Ho Chi Minhstad-Tan Son Nhat en de luchthaven van San Francisco, geëxploiteerd door Boeing 787-9 Dreamliner die plaats biedt aan 28 passagiers in Business class, 35 in Premium en 211 in Economy. Vertrektijden zijn gepland op woensdag en zaterdag (momenteel alleen op 1, 8, 15, 22 en 29 december) met een vertrek om 20:40 uur om dezelfde dag om 19:30 uur aan te komen, retourvluchten die de westkust verlaten op donderdag en Zondag om 23.00 uur om overmorgen om 6.40 uur te landen (passage van de datumgrens verplicht, gemiddelde vliegtijd rond 13 uur).

De verandering naar een dagelijkse frequentie is gepland „zodra de vraag dit rechtvaardigt“ en de Covid-19-pandemie zal dit mogelijk maken; sommige rotaties zijn gepland op Airbus A350-900 (29 + 45 + 231). Vietnam Airlines heeft momenteel geen concurrentie op deze route, aangezien haar rivaal Bamboo Airways al vluchtslots heeft gekregen op de Californische luchthaven.

De laatste rechtstreekse lijnvlucht tussen de twee landen dateert uit 1991, toen United Airlines haar San Francisco – Ho Chi Minh-stad zeven jaar na de lancering verliet; Continental Airlines bedient ook de luchthaven Tan Son Nhat, maar dan via Tokio en vervolgens Hong Kong.

The Alliance Company Luchtteam had begin november groen licht gekregen van de TSA om de Verenigde Staten te gaan bedienen, na verschillende repatriëringsvluchten naar het land te hebben uitgevoerd tijdens de Covid-19-pandemie. Begin 2019 classificeerde de FAA Vietnam in categorie 1 op het gebied van naleving van internationale veiligheidsnormen, waardoor de luchtvaartmaatschappijen van het land nieuwe directe routes naar de VS konden openen, inclusief codeshare met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen (bijvoorbeeld Delta Air Lines, alliantiepartner van Vietnam Airlines).

Vietnam Airlines was zo trots om de eerste luchtvaartmaatschappij van het land te zijn die meer dan een jaar geleden een chartervlucht naar de Verenigde Staten maakte om landgenoten in hun thuisland te verwelkomen. Vandaag zijn we verheugd het succes aan te kondigen van directe commerciële vlucht inaugurele naar de Verenigde Staten, een nieuwe mijlpaal voor Vietnam Airlines en Vietnamese luchtvaart President en CEO Le Hong Ha zei in een verklaring.

We zijn vereerd om de eerste luchthaven in de Verenigde Staten te zijn die lijnvluchten naar Vietnam aanbiedt. We zijn er trots op een ervaring van wereldklasse te bieden met naadloze toegang tot de hele San Francisco Bay Area en we zijn Vietnam Airlines dankbaar dat ze van San Francisco hun #1 bestemming in de Verenigde Staten hebben gemaakt. Ivar C. Satero toegevoegd, directeur van de luchthaven van San Francisco.

Vietnam Airlines overweegt ook om vluchten aan te bieden naar Los Angeles, vertrekkend vanuit Hanoi-Noi Bai of ex-Saigon. In een kwart eeuw is de bilaterale handelsomzet tussen Vietnam en de Verenigde Staten met 200 vermenigvuldigd, van 451 miljoen dollar in 1995 (na de opheffing van het economisch embargo een jaar eerder) tot 90,8 miljard dollar in 2020.

Vietnam Airlines landt in de Verenigde Staten 1 Air Journal

© Flightradar24

Vietnam Airlines landt in de Verenigde Staten 2 Air Journal

© GlobeNewswire

365 dagen per jaar houdt Air-Journal u gratis op de hoogte. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2021-11-30-vietnam-airlines-se-pose-aux-etats-unis-5231977.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert