26 september 1909 in de lucht: de bijeenkomst in Berlijn heeft een moeilijke start

Luchtvaartgeschiedenis – 26 september 1909. Op 26 september 1909 organiseert de stad Berlijn een groot luchtvaartevenement, namelijk een luchtbijeenkomst die mogelijk werd gemaakt dankzij de Imperial Aero-Club, de Imperial Automobile Club en de Berlin Society of Air navigation. , drie entiteiten die de aanstichters zijn. Aan de wedstrijd zullen Duitse en internationale piloten deelnemen. Slechts een deel is exclusief gereserveerd voor Duitse concurrenten.

Wat de Duitsers precies betreft, zij zullen tijdens deze week van de luchtvaart in drie prijzen strijden, met schenkingen van 500, 3.000 en 40.000 mark. Wat betreft de tien internationale piloten, namelijk: de piloten Edwards Dufour, de Caters, Besa, Latham, Blériot, Orville Wright, Rougier, Farman, Sanchez en Leblanc, zij zullen kunnen deelnemen aan de afstand, duur, hoogte, snelheid maar ook tegen de prijs van de passagiers, tegen die van troost, zonder de Michelin-prijs te vergeten.

Terwijl de start van de vijandelijkheden was gepland op 26 september 1909 om 13:00 uur, duurde het tot het einde van de middag om piloten naar de lucht te zien vliegen en om een ​​goede reden kwam de wind de start van de wedstrijd verstoren. ! Competitie die dus moeizaam en voor weinig mensen begint, getuige de vele vrije plaatsen op de tribunes.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert