Een luchtvaartmaatschappij alleen voor Mayenne

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Mayenne biedt vluchten aan in luchttaxi twee uur vanaf Lavalnaar 80 bestemmingen in Frankrijk, België, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Gevestigd op de luchthaven van Laval-La Mayenne waar geen reguliere lijn wordt aangeboden, werd het nieuwe Franse bedrijf gelanceerd door de lokale interim-groep Actual, om het verkeer van zakenlieden en bedrijven te vergemakkelijken. Uitgerust met een Pilatus PC-12 met 6 door Fly 7 geëxploiteerde stoelen belooft Air Mayenne daarom de heen- en terugreis overdag tussen Laval en bestemmingen op minder dan twee uur rijden te maken, „in alle eenvoud en met een hoog niveau van comfort“. Het vliegtuig geregistreerd OH-ACT was de afgelopen dagen bijvoorbeeld op Lyon-Bron, Londen-Biggin Hill en wandelstokken volgens Flightradar24.

Het bedrijf belooft opstijgingen „10 minuten na aankomst op de luchthaven“, de mogelijkheid om „zo dicht mogelijk bij uw bestemmingen te komen met behulp van kleinere en beter verspreide luchthavens over het hele grondgebied“, evenals een „zorg en service in volledige veiligheid en discretie“.

Volgens Samuel Tual, de baas van de Actual-groep geïnterviewd door France Bleu, is het idee van Air Mayenne“ dateert uit 2006, toen een andere bedrijfsleider me aanbood om te investeren in een klein vliegtuig voor onze zakenreizen „. Andere Mayenne-bazen sloten zich bij het project aan en het privé-initiatief werd een commercieel project. stelt alle bedrijfsleiders in staat om een ​​vliegtuig te huren „. Om bijvoorbeeld in 50 minuten naar Bordeaux te gaan in plaats van vijf uur rijden.

de PC-12, de meest populaire turboprop onder druk ter wereld met meer dan 1.900 verkochte eenheden, een bereik van 2.500 km en een snelheid van 520 km/u. Naast de piloot en de co-piloot kan het 6 reizigers vervoeren. En hij consumeert volgens Samuel Tual “ drie keer minder brandstof dan een vliegtuig van dezelfde categorie », met een positief gevolg op « wereldwijde CO2-voetafdruk. Als het 5 uur duurt om je te verplaatsen, als je een auto moet nemen, dan een vliegtuig, dan een taxi, dan een hotel, dan exploderen de scores ’, herinnerde hij zich.

Een luchtvaartmaatschappij speciaal voor Mayenne 1 Air Journal

© Pilatus

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert