Feestdagen: een sterke trend voor last-minute boekingen

De zomer van 2022 markeert het mooie herstel van het luchtverkeer na twee trage jaren. Hoewel de luchthaven chaos en de vluchtannuleringen kan het enthousiasme van de Fransen temperen, de laatste zijn niettemin van plan om in de zon weg te vliegen en velen zijn degenen die boek op het laatste moment.

Waar op het laatste moment heen? Voor reizigers die hun vliegticket voor de maand augustus nog niet hebben geboekt, tonen sommige bestemmingen nog steeds meer betaalbare prijzen dan in 2019, de pre-Covid-periode, met kortingen tot -46%, volgens de Liligo.com-zoekopdracht motor.

Inderdaad, ondanks de prijsstijgingen die zijn waargenomen in vergelijking met vorig jaar, vertonen veel steden zoals Bastia, Figari en Ajaccio op Corsica of Barcelona, ​​​​Palma de Mallorca en Alicante in Spanje lagere prijzen in vergelijking met afgelopen zomer. vluchten beschikbaar voor minder dan € 250 per persoon midden augustus.

Deze zomer is de wens om te reizen en een beetje verandering van omgeving te zoeken groot onder de Fransen, van wie 60% van plan is om in de zomerperiode op vakantie te gaan, 42% van hen wil naar het buitenland, d.w.z. +19 punten in vergelijking met zomer 2021. Wedden op last-minute boekingen kan een heel goed plan blijken te zijn om op de prijs van vliegtickets te besparen, mits je natuurlijk flexibel bent en op het laatste moment kunt regelen », Commentaar Guillaume Rostand, woordvoerder van Liligo.com.

Feestdagen: een sterke trend voor last-minute boekingen 1 Air Journal

@Liligo.com

Ook de online touroperator Bourse-des-vols.com bevestigt deze sterke trend van last-minute boekingen: “ Wat betreft de orderintake in de eerste helft van 2022 is er een duidelijk patroon: veel meer verkopen op korte termijn. De Fransen hebben misschien hun aankopen uitgesteld, gebroeid door de vele annuleringen en wijzigingen in vluchtplannen „.

Dit jaar zien we een gemiddeld vertrek op minder dan twee maanden (53 dagen) van de reservering, wat nieuw is voor de zomerverkopen die gewoonlijk lang worden verwacht. Het moet gezegd dat een groot deel van Azië en de landen van Oost-Europa gesloten zijn gebleven of zijn blootgesteld aan afschrikkende spanningen ’, constateert de touroperator.

Op Bourse-des-vols.com zijn de Top 10 bestemmingen: Frankrijk, Verenigde Staten, Marokko, Mexico, Algerije, Tunesië, Corsica, Spanje, Portugal en Guadeloupe. Dit jaar doen de feestelijke bestemmingen Mexico en Dubai het beter, terwijl Frans West-Indië, de Verenigde Staten, Turkije en Mauritius in 2019 tussen 75% en 85% van de omzet voor hun rekening nemen, maar de touroperator verwacht een sterke inhaalslag van de tweede helft van 2022.

Feestdagen: een sterke trend voor last-minute boekingen 2 Air Journal

@Allianz Partners

 

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert