ANA: geen capaciteitsuitbreiding naar Europa deze zomer?

De luchtvaartmaatschappij Alle Nippon Airways (ANA) biedt komende zomer vijf Europese bestemmingen aan, waaronder Parijs En Brusselmaar met een stabiel vliegprogramma.

De Europese operaties van het Japanse privébedrijf voor de zomer van 2023 zijn afgerond en zijn stabiel in vergelijking met de eerste maanden van het jaar. Vertrekkend vanaf de basis in Tokio Hanedade luchthaven van CDG van Parijs zal met name na eind maart worden bediend met drie vluchten per week, op woensdag, vrijdag en zondag, in Boeing 787-9 Dreamliners van drie klassen (Business, Premium en Economy), terwijl de dienst naar Frankfurt zal ook ongewijzigd blijven met twee dagelijkse rotaties in 787-9.

ANA heeft zijn terugkeer al aangekondigd Brussel-Zaventem en naar Münchenmet respectievelijk twee wekelijkse rotaties vanaf Narita vanaf 11 maart en drie wekelijkse vluchten vanuit Haneda (nog steeds in 787-9). Londen Heathrow volgende zomer zal de enige luchthaven zijn die wordt bediend door 777-300ER’s met 212 zitplaatsen, waaronder 8 in Eerstmet één vlucht per dag vanuit Haneda.

Het bedrijf van Sterren Alliantie had over de periode oktober-december 2022 toch een nettowinst van 303 miljoen euro gemaakt, tegenover een licht nettoverlies een jaar eerder. De omzet is in deze periode gehalveerd tot 3,3 miljard euro, vooral dankzij de activiteiten op het gebied van personenvervoer. internationaal „na de versoepeling van grenscontrolemaatregelen in verschillende landen“. ANA heeft ook zijn prognose voor het boekjaar eindigend eind maart 2023 aanzienlijk verhoogd, vanwege het aanhoudende herstel van het internationale passagiersverkeer, maar ook vanwege de „solide“ vraag op binnenlandse vluchten.

ANA: geen capaciteitsuitbreiding naar Europa deze zomer?  1 Luchtjournaal

©ANA

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert