31 mei 1919 in de lucht: Read bereikt Europa

Luchtvaart geschiedenis – 31 mei 1919. Op deze zaterdag 31 mei 1919 staat de Amerikaanse piloot A. Read centraal in het luchtvaartnieuws, die erin is geslaagd een transatlantische vlucht van west naar oost uit te voeren. Vanuit Amerika voegde hij zich bij Groot-Brittannië. Een luchtaanval van maar liefst 7.284 kilometer afgewisseld met tussenstops.

Het was na 53 uur en 58 minuten vliegen dat hij „veilig“ aankwam, nadat hij op 8 mei 1919 Rockaway Beach Air Force Base, nabij New York, had verlaten en vervolgens een watervliegtuig van de Amerikaanse marine bestuurde, namelijk een Navy-Curtiss -4. Via Nova Scotia, Newfoundland en de Azoren gaat hij naar Europa.

Piloten W. Hinton, EF Stone, HC Rodd, CE Rhoads en JL Breese voerden deze luchtreis ook uit, maar helaas voor hen kregen ze niet de kans om het te voltooien vanwege mechanische problemen met hun vliegtuig. Opgemerkt moet worden dat tijdens deze aanval de drie watervliegtuigen die de reis maakten, de hulp kregen van boten langs hun route.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert