6 juni 1927 in de lucht: het bedrog van Chamberlin

Luchtvaart geschiedenis – 6 juni 1927. Op 6 juni 1927 beschuldigt de Amerikaanse piloot Clarence Chamberlin een mislukking van zijn poging tot luchtaanval op Roosevelt Field in Berlijn. Deze laatste, die op 4 juni 1927 vertrok, slaagde er alleen in Eisleben te bereiken en stopte daarmee zijn luchtaanval op 200 kilometer van de gewenste bestemming.

Geïnstalleerd aan de besturing van een Bellanca eendekker-type apparaat genaamd „Miss Columbia“ met een Wright Whirlwind-motor, streefde hij ernaar om het beter te doen dan zijn tegenhanger Charles Lindbergh, de recente winnaar van de Orteig-prijs, die de eerste vlieger beloonde die een transatlantische vlucht ondertekende. , tussen Parijs en New York of New York en Parijs. Teleurgesteld omdat hij de 125.000 frank die op het spel stond als onderdeel van deze begeerde prijs niet had gewonnen, begon hij aan deze ambitieuze vlucht die wegens gebrek aan benzine voor Berlijn zal worden gestopt.

Met Charles Levine, die hem op het idee van deze luchtwandeling had gebracht, voltooide Chamberlin een parcours van 6.294 kilometer, in 42 uur en 31 minuten vliegen.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert