21 januari 1912 in de lucht: Boerner sterft na zijn vliegtuigongeluk

Geschiedenis van de luchtvaart - 21 januari 1912. Op slechts 30-jarige leeftijd, de luitenant van de luchtvaartmaatschappij met de Franse nationaliteit

Luchtvaartgeschiedenis – 21 januari 1912. Op slechts 30-jarige leeftijd bezweek op deze zondag 21 januari 1912 luitenant Boerner van Franse nationaliteit, waarmee de toch al te lange lijst van luchtvaartslachtoffers nog langer werd. Deze laatste herstelde niet van zijn vliegtuigongeluk dat twee dagen eerder had plaatsgevonden, op 19 januari 1912, toen hij een verschrikkelijke val had gemaakt.

Het was in de lucht van het vliegveld van Vidamée dat de tragedie plaatsvond, waarbij de ongelukkige piloot van een hoogte van 300 meter viel, na het dubbele opstijgen van zijn vliegtuig. Een crash die de omhelzing van het apparaat van Boerner zal veroorzaken, dat bij bewustzijn zal blijven maar brandwonden op bijna het hele lichaam zal veroorzaken. Gewond aan de gehele rechterkant, de piloot had geen breuk.

Maar ondanks dat konden we hem niet redden, toch hielden de dokters hoop en op zaterdag dachten ze nog steeds dat hij eruit zou komen. Helaas leidde de verslechtering van zijn toestand op zondag tot de dood. Zijn familie, luitenant Leclerc en kolonel Hirschauer zijn aanwezig bij zijn overlijden.

365 dagen per jaar informeert Air-Journal u gratis. Ondersteun de site met een donatie, neem deel aan de ontwikkeling ervan!
Ik doe een donatie


https://www.air-journal.fr/2022-01-21-le-21-janvier-1912-dans-le-ciel-boerner-meurt-suite-a-son-accident-daeroplane-5233017.html

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert