Air India wil 5.100 cockpitbemanningen en Aeroflot A350’s

De luchtvaartmaatschappij Air-India zal aanwerven 5100 piloten, stewardessen en stewards om zich voor te bereiden op de aankomst in de vloot van 470 nieuwe Airbussen en Boeings. De manager bevestigde ook dat zijn bestelling er zes zal bevatten A350-900 voorheen bedoeld voor Aeroflot, zonder wijziging in de configuratie.

De intentieverklaringen die op 14 februari 2023 zijn ondertekend door het Indiase nationale bedrijf met de Europese (250 bedrijven) en Amerikaanse (220 bedrijven) vliegtuigfabrikanten, omvatten rekrutering om ze te bedienen. Air India heeft sinds april 2022 al 1.900 stewardessen en 285 piloten aangenomen, waaronder duizend al opgeleid, maar wil nog sneller gaan: tegen eind 2023 hoopt het 4200 nieuwe cabinebemanningen en 900 piloten.

Met de eerder deze maand aangekondigde bestelling van grote vliegtuigen, het toegenomen aantal vluchten op internationale en binnenlandse netwerken en de herschikking van binnenlandse routes met AIX connect [la future low cost regroupant AI Express et AirAsia India NDLR] zal het cabinepersoneel een beslissende rol spelen bij het vormgeven van het heden en de toekomst van de Air India Group “zei in een persbericht Sandeep Verma, hoofd on-board services voor het bedrijf. “ De toevoeging van nieuw talent zal ook het tempo van versnellen culturele transformatie bij Air India, dat een integraal onderdeel is van ons Vihaan.AI-transformatieprogramma „, onderstreepte hij.

Het cabinepersoneel volgt een programma van 15 weken opleiding, zegt Lucht India. Naast het bieden van „veiligheids- en servicevaardigheden“ aan het cabinepersoneel, omvat het programma ook coaching „om het beste van de Indiase gastvrijheid en de Tata Group-cultuur te illustreren“, allemaal in het opleidingscentrum in Mumbai.

Air India wil 5.100 cockpitbemanningen en Aeroflot's A350's 1 Air Journal

©Airbus

Campbell Wilson, CEO van de Air India-groep (nu in handen van Tata Sons), bevestigde op zijn beurt op 27 februari 2023 dat de zes A350-900 verwacht van Airbus zal tegen het einde van het jaar worden geleverd: ze waren allemaal bedoeld voor Aeroflot, en behoudt dezelfde interieurindeling met 28 stoelen in Business Class, 24 in Premium en 264 in Economy (316 stoelen). Genoeg om problemen met de toeleveringsketen te voorkomen, legde de leider uit, aangezien ten minste twee van deze apparaten zijn geassembleerd (maar niet zijn geleverd aan het Russische bedrijf vanwege westerse sancties na de Russische invasie van Oekraïne).

Airbus bevestigde via zijn woordvoerder Stefan Schaffrath aan Aerotime dat deze A350’s inderdaad „overgeplaatst zijn naar Air India, met een eerste levering eind 2023.

Laten we niet vergeten dat Air India vorige week heeft aangegeven dat het nodig zal zijn om aan de 470 vaste bestellingen wat toe te voegen 370 opties (inclusief 70 al voor de 737 MAX). Deze recordorder, historisch voor India en de burgerluchtvaart in het algemeen, moet al zo’n 150 miljard dollar hebben gekost exclusief opties, waarvan tweederde voor Airbus.

Air India wil 5.100 cockpitbemanningen en Aeroflot's A350s 2 Air Journal

©Airbus

Air India wil 5.100 cockpitbemanningen en Aeroflot's A350's 3 Air Journal

©Boeing

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert