20 augustus 1922 in de lucht: de kroning van Hentzen

Luchtvaart geschiedenis – 20 augustus 1922. Terwijl het eerste Experimentele Congres van luchtvaart zonder motor plaatsvindt in Frankrijk, aan de overkant van de Rijn, zal een jonge student op deze zondag 20 augustus 1922 de auteur zijn van een zeer mooie prestatie op dit gebied. vraag is een Duitser genaamd Hentzen, de laatste zal de prestatie in Auvergne van de Fransman Lucien Bossoutrot volledig overschaduwen.

De driekleurige piloot had op 19 augustus 1922 een zweefvlucht van 5 minuten en 18 seconden ondertekend tijdens de zweefvliegwedstrijd die plaatsvond in Camp Mouillard als onderdeel van het Experimentele Congres van de luchtvaart zonder motor.

Hentzen, van zijn kant, zal het veel beter doen aan de besturing van zijn Fokker-eendekker en op 20 augustus 1922 recordhouder zweefvliegen worden, dankzij een vlucht van twee uur en een minuut op een hoogte van 200 meter. Ook de fabrikant Fokker geeft hem 75.000 mark voor deze prestatie. De Duitse ingenieur Martens, houder van het record sinds de dag ervoor, wordt onttroond, hij had inmiddels in een eendekker 13 kilometer afgelegd in één uur en zes minuten.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert