India: Akasa Air onthult zijn eerste netwerk

De eerste route van de nieuwe luchtvaartmaatschappij lage kosten Akasa Air linken naar Mumbai Bij Ahmedabad op 7 augustus, vóór de lancering van een route tussen bangalore en Kochio een week later.

Op 7 augustus 2022 zal de nieuwe Indiase specialist in goedkope vluchten zijn activiteiten inwijden vanuit zijn basis in Mumbai-Chhatrapati Shivaji Maharajmet maximaal twee dagelijkse rotaties naar de luchthaven vanAhmedabad-Sardar Vallabhbhai Patel geëxploiteerd door Boeing 737 MAX 8 die plaats biedt aan 189 passagiers. AkasaAir zal op deze as concurreren met Air India en Vistara, plus de goedkope Go First, IndiGo en SpiceJet.

Een week later lanceert het nieuwe bedrijf een nieuwe lijn tussen de luchthavens van Bangalore-Kempegowda en van Kochio, nog steeds met 28 wekelijkse vluchten; deze keer zal het worden geconfronteerd met Air India, Alliance Air, AirAsia India, Go First en IndiGo. Het interne netwerk zou het ook naar onder meer Delhi, Chennai of Hyderabad moeten brengen.

Akasa Air ontving deze maand zijn Air Operator’s Certificate (AOC) van het Indiase directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGCA) en heeft sinds half juni bezit genomen van twee van de 72 Boeing 737MAX verwacht, waarvan er vijf werden doorverkocht aan Griffin en vervolgens verhuurd (737-8s en 737-8-200s volgens de bestelling die in november vorig jaar werd geplaatst).

De netwerkstrategie van Akasa Air is gericht op het vestigen van een sterke pan-Indiase aanwezigheid en het bieden van verbindingen met Tier 2- en Tier 3-steden in het hele landzei Praveen Iyer, mede-oprichter en chief commercial officer van Akasa Air, in een verklaring. „We zullen een gefaseerde aanpak volgen om onze netwerkuitbreidingsplannen te ondersteunen, waarbij we geleidelijk meer steden met elkaar verbinden, aangezien we in ons eerste jaar elke maand twee vliegtuigen aan onze vloot toevoegen„, specificeerde hij.

Akasa Air wil zich onderscheiden van de concurrentie door een product aan te bieden „dat belooft anders te zijn dan alles wat tot nu toe in de categorie is ervaren“, met een „empathische en jeugdige persoonlijkheid, een werknemersvriendelijke cultuur, een filosofie van klantenservice en een technologie -gedreven aanpak”.

India: Akasa Air onthult haar eerste netwerk 1 Air Journal

©Akasa Air

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert