Montreal: Porter Airlines zal zich ook vestigen in Saint-Hubert

De luchtvaartmaatschappij Porter luchtvaartmaatschappijen zou eind 2024 een tweede luchthaven moeten hebben voor de markt van Montreal, na een overeenkomst met die van Sint-Hubertus Longueuil (YHU) om een nieuwe terminal met een jaarlijkse capaciteit van meer dan 4 miljoen passagiers.

Reeds aanwezig bij Montréal-Pierre Elliott Trudeau met verbindingen naar Toronto (Pearson en Billy Bishop) en Halifax wil het Canadese bedrijf zijn aanbod diversifiëren. Porter Airlines „zal haar activiteiten op de luchthaven van Trudeau blijven uitbreiden“, maar zal ook „een praktisch pan-Canadees netwerk opzetten“ vanuit Saint-Hubert: „er zijn meer dan 10 mogelijke routes geïdentificeerd, van Vancouver westen naar St. John’s naar het Oosten. Porter Airlines is ook van plan YHU te verbinden met haar twee Toronto-hubs, om „het meest aantrekkelijke en handige vluchtaanbod tussen de twee grote steden van Canada“ te bieden. De verbindingen worden verzorgd door De Havilland Dash 8-400 met 78 zitplaatsen en de Embraer E195-E2-vliegtuigen met 132 zitplaatsen.

De bouw van de terminal in Saint-Hubert, die in 1927 werd geopend, begint midden dit jaar en zou tegen eind 2024. De lay-out van de YHU-terminal, ontworpen door architectenbureau Scott Associates Architects. „is geïnspireerd door de succesvolle revitalisering van Billy Bishop Airport“ (YTZ), waar Porter al 17 jaar deel van uitmaakt. “Na tientallen jaren van afnemende passagiersdienst” heeft haar toewijding aan YTZ volgens het persbericht gewerkt als een “katalysator voor de evolutie van routes en investeringen in infrastructuur”: de luchthaven verwelkomt bijna 3 miljoen passagiers per jaar, biedt meer dan 20 bestemmingen en „genereert jaarlijks economische spin-offs van $ 3 miljard“.

De Porter Terminal in Montréal-Saint Hubert Longueil:

  • Modern design, met natuurlijk licht en hoogwaardige materialen
  • 21.000 m²
  • 9 instappoorten
  • Stoelen in loungestijl voor alle passagiers
  • Teller en winkels voor eten en drinken
  • CO2-neutrale installatie met volledig elektrische bouwsystemen
  • „State of the art“ faciliteiten voor passagiers- en bagageafhandeling en veiligheidscontroles.

Deze niet-gespecificeerde investering zal resulteren in meer dan 500 vaste banenonderstreept de luchtvaartmaatschappij, inclusief fulltime posities in terminals en luchtvaartmaatschappijen, en de oprichting van een nieuwe baseren toewijzing van piloten en stewardessen.

Dit YHU-terminal zal volgens Porter Airlines „een snellere verwerking van passagiers en een aanzienlijke besparing in reistijd“ mogelijk maken, met een comfortabele vertrekhal, zoals bij Billy Bishop; het moederbedrijf PAHI (Porter Airlines Holdings Inc.) ontwierp en bouwde de moderne YTZ-terminal die nog steeds in gebruik is. De nieuwe terminal staat open voor andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Pascan Luchtvaart, die is gewijd aan regionale vluchten in Quebec. Porter en Pascan zijn van plan een partnerschap aan te gaan code delens, “wat de naadloze beweging van passagiers tussen hun respectievelijke luchtvaartmaatschappijen zal vergemakkelijken. Dit biedt ook meer mogelijkheden om te reizen in Quebec en in verschillende regio’s van Canada”.

Saint-Hubert heeft een ongelooflijk potentieel als aanvullende secundaire luchthaven voor Montreal. De locatie is handig voor een aanzienlijk deel van de lokale markt en biedt gemakkelijke toegang tot het centrum van Montreal legt Michael Deluce, CEO van moederbedrijf PAHI, uit. “ We hebben de relevantie van dit concept bewezen bij Billy Bishop, een van de beste stedelijke luchthavens ter wereld, en we kijken ernaar uit om samen met onze partners in Saint-Hubert dit project tot een succes te maken. „.

Montreal Saint-Hubert Airport is er trots op Porter Airlines te verwelkomen “, voegt algemeen directeur Yanic Roy toe. “ Met zijn ambitieuze vlootplan, de nieuwste generatie vliegtuigen en zijn bewezen staat van dienst op het gebied van luchthavenbeheer is Porter de ideale partner voor de luchthaven van Montreal Saint-Hubert. Dit nieuwe partnerschap zal het mogelijk maken om luchtdiensten van wereldklasse aan te bieden aan de bevolking van Greater Montreal en de regio’s van Quebec. Het zal ook het luchtvervoer tussen de provincie en de rest van Canada vergemakkelijken, naast het feit dat het een sleutelelement is voor de ontwikkeling van het lucht- en ruimtevaartcluster van Longueuil. „.

Montreal: Porter Airlines zal zich ook vestigen in Saint-Hubert 2 Air Journal

©Embraer

Montreal: Porter Airlines zal zich ook vestigen in Saint-Hubert 3 Air Journal

©Porter Luchtvaartmaatschappijen

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert