Dubai Airport: het verkeer in het eerste kwartaal overtrof het pre-Covid-niveau

L‘internationale luchthaven van dubai (DXB) registreerde een 50% stijging passagiersverkeer op de eerste semester vergeleken met dezelfde periode in 2022, en overtreft zelfs het niveau van vóór de pandemie van 2019.

Van januari tot juni 2023 is de belangrijkste luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten welkom 41,6 miljoen reizigers, vergeleken met 27,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Ook heeft manager Dubai Airports de voorspelling voor dit jaar naar boven bijgesteld naar 85 miljoen passagiers, tegen iets meer dan 66 miljoen in 2022, 29,1 miljoen in 2021, 25,9 miljoen in 2020 en 86 miljoen in 2019.

De luchthaven van Dubai geregistreerd 201.800 vluchten in de eerste helft, een stijging van 30,2% op jaarbasis. Mei was met 6,9 miljoen passagiers de drukste maand van het tweede kwartaal. India is Dubai’s belangrijkste bestemming qua verkeer, met 6 miljoen passagiers in de eerste helft, gevolgd door Saoedi-Arabië met 3,1 miljoen, Groot-Brittannië met 2,8 miljoen en Pakistan met 2 miljoen. De Verenigde Staten, Rusland en Duitsland hadden respectievelijk 1,8 miljoen, 1,3 miljoen en 1,2 miljoen passagiers.

Voor de rest van het jaar verwacht Dubai Airports recordaantallen tijdens het winterseizoen. “ We zijn het tweede semester begonnen met een sterke vraag in juli, en nu de aanhoudende seizoenspiek samenvalt met de heropening van de scholen in augustus, bereiden we ons voor op een uitzonderlijk drukke rest van het jaar. zei Dubai Airports in een verklaring. Ideaal gelegen op het kruispunt tussen Europa en Azië, is Dubai International Airport, basis van het Emirati-bedrijf Emirates, een van de belangrijkste luchthavenplatforms ter wereld in termen van aantal passagiers en verwelkomt toeristen, zakenreizigers en reizigers op doorreis.

Dubai Airport: het verkeer in het eerste kwartaal overtrof het niveau van vóór Covid 1 Air Journal

A380 @Emiraten

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert