British Airways herlanceert Europa op Gatwick

De luchtvaartmaatschappij British Airways herlanceerde haar middellange afstandsactiviteiten in Londen-Gatwickna twee jaar schorsing in verband met de Covid-19-pandemie.

Sinds 29 maart 2022 vliegen de vliegtuigen van de Britse nationale luchtvaartmaatschappij opnieuw naar Europese bestemmingen vanuit haar gatwick basis : de eerste vlucht vertrok dinsdag om 6.25 uur naar Larnaca, gevolgd door andere naar Amsterdam, Paphos en Tenerife. In totaal profiteren klanten van British Airways van: 35 routes, waaronder Bordeaux op 15 april, Marrakech of Nice, voordat later dit jaar andere bestemmingen worden toegevoegd. In eerste instantie zullen de diensten opereren onder het Air Operator Certificate (AOC) van British Airways, vóór een overdracht van activiteiten aan de nieuwe dochteronderneming BA Euroflyer later in het jaar. De nieuwe luchtvaartmaatschappij zal op dezelfde manier opereren als BA Cityflyer, „vliegend onder het merk British Airways en een premium British Airways-product aanbiedend“.

De terugkeer van British Airways naar Gatwick „creeerde niet alleen meer keuze voor klanten, het hielp ook om banen te creëren, aangezien de luchtvaartmaatschappij een campagne begon om werving cabinepersoneel en piloten om posities in zijn nieuwe dochteronderneming in te vullen”, aldus een persbericht.

Tom Stoddart, waarnemend CEO van BA Euroflyer, zei: “ Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor British Airways, aangezien we onze eerste Europese diensten in twee jaar vanuit Gatwick exploiteren. Ik ben echt trots op wat we bij Gatwick hebben gecreëerd, we hebben een geweldig team met veel opwindend nieuw talent. Ik kijk ernaar uit om onze nieuwe dochteronderneming te zien groeien, nieuwe routes toe te voegen en klanten meer opties te bieden voor vakanties met premium service van British Airways. „.

Klanten die reizen met de nieuwe dochteronderneming van de alliantiemaatschappij Een wereld hetzelfde hoge serviceniveau krijgen dat ze van British Airways verwachten en genieten van de voordelen van reizen met de nationale luchtvaartmaatschappij van het VK, waaronder royale bagagevrijdom, gratis water en snacks, een selectie van 24 uur per dag gratis zitplaatsen en frequent flyer-voordelen inclusief lounge toegang.

Alle luchtvaartdiensten hebben een cabine Business class Club Europe, „waardoor het zich zal onderscheiden van zijn no-nonsense concurrenten“. Gasten die in deze hut reizen, hebben toegang tot een premium incheckervaring, exclusieve lounges en gratis gastronomisch dineren en barservice aan boord.

cabine klanten Economie Euro Travellers kunnen pre-trip eten kopen, inclusief nieuwe opties van Tom Kerridge als onderdeel van het ‚Speedbird Café‘-menu van de luchtvaartmaatschappij, en/of omgevingsproducten en drankjes aan boord bestellen via hun mobiele telefoon.

Deze terugkeer van Europese korteafstandsvluchten van Londen-Gatwick komt een dag na de terugkeer van de dochteronderneming van de IAG-groep naar Zuid-terminal van Gatwick, na de heropening. Ter gelegenheid daarvan presenteerde de luchtvaartmaatschappij ook haar nieuwe speciale World Traveler Plus incheckruimte (Premium Class) beschikbaar voor klanten die op een langeafstandsvlucht met de luchtvaartmaatschappij reizen (bijv. naar Mauritius). Het nieuwe gebied, dat grenst aan de balies van Club World, biedt reizigers in Premium „een exclusieve incheckervaring“. Het zal binnenkort worden ingezet op Heathrow en vervolgens in de rest van het British Airways-netwerk.

British Airways herlanceert Europa op Gatwick 1 Air Journal

©Gatwick Airport

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert