Staking van Franse controleurs: A4E adviseert een opzegtermijn van 21 dagen

Luchtvaartmaatschappijen voor Europa (A4E) verwelkomde het verlaten van de staking Franse luchtverkeersleiders, maar ze blijft voorzichtig over de toekomst. Het beveelt een opzegtermijn van 21 dagen aan in geval van een toekomstige staking.

Duizenden rugbyfans ademen iets makkelijker nadat Franse luchtverkeersleidingsfunctionarissen (ATC) hun geplande staking hebben afgeblazen Wereldkampioenschap rugby die momenteel in Frankrijk plaatsvindt. De Franse vakbonden van luchtverkeersleiders, de SNCTA en UNSA-ICNAkondigde zelfs een Olympische wapenstilstand aan tot september 2024. Dit zou de 38e stakingsdag van Franse ATC-werknemers, meer dan het totale aantal stakingsdagen in de rest van Europa, aldus A4E, een vereniging gevestigd in Brussel en opgericht door Air France-KLMeasyJet, International Airlines Group (IAG), Lufthansa Group en Ryanair.

“Hoewel het feit dat de Franse ATC naar de onderhandelingsruimte buiten de lijn ging” gepland, valt onder A4E, het is geen vraag “slechts een tijdelijk uitstel, tenzij er concrete maatregelen worden genomen om de impact van de ATC-aanvallen in Europa te beheersen”. A4E beweert het stakingsrecht te respecteren, maar “gezien de mate van verstoring die we dit jaar hebben ondervonden”, zij presenteerde “een reeks acties die ervoor zouden zorgen dat Europese passagiers vrij kunnen blijven vliegen, inclusief bescherming van overvluchten, en er tegelijkertijd voor zorgen dat dit niet ten koste gaat van vertrek en aankomst in het land van herkomst van de staking”. Dit tijdelijke uitstel laat zien hoe maatregelen zoals a 21 dagen opzegtermijn in geval van staking en a arbitrage verplicht stellen kan een positieve impact hebben op de passagiers.

De luchtvaartvereniging zegt dat de stakingen van de luchtverkeersleiding dit jaar tot nu toe meer dan hebben opgeleverd 4.000 annuleringen van vluchtenmeer dan een miljoen minuten vluchtvertragingen en ruïneerde de plannen van honderdduizenden passagiers. “Luchtvaartmaatschappijen en passagiers slaken collectief een zucht van verlichting na het uitstel van de laatste ATC-staking in Frankrijk”zegt Ourania Georgoutsakou, algemeen directeur van A4E. “Dit zou niet alleen voor duizenden mensen chaos hebben veroorzaakt rugbyfans tijdens de mondiale concurrentie, maar dit zou ook in heel Europa tot verstoringen hebben geleid. »

Staking van Franse luchtverkeersleiders: A4E beveelt een opzegtermijn van 21 dagen aan 1 Air Journal

©Air France-KLM

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert