29 september 1908 In the Sky: Aviation Commission Awards: Farman in staat om Wright te verslaan?

Luchtvaartgeschiedenis – 29 september 1908. De vliegenier van Franse nationaliteit van Britse afkomst Henri Farman is een van de piloten die op zoek is naar de Prijs van de Luchtvaartcommissie, die de auteur van de langste vlucht zal belonen in termen van afstand. Een prijs waarvan de schenking 5.000 frank bedraagt ​​die de Amerikaan Wilbur Wright op het punt staat te winnen.

Met het einde van de pogingen in deze competitie op 30 september 1908, was er niet veel tijd meer voor Farman om te proberen de Amerikaanse luchtpionier te verslaan. Maar helaas, toen hij op 29 september 1908 voor dit doel de weg naar de hemel wilde nemen, zal de wind hem beletten een officiële test te doen. Wilbur Wright, die een parcours van in totaal 48 kilometer en 120 meter aflegde in een tijd van 1 uur, 7 minuten en 24 2/5 seconden, blijft aan de top van het klassement…

Op de avond van 29 september 1908, na zonsondergang, zal Henri Farman eindelijk de hemel kunnen bereiken voor een bemoedigende trainingsvlucht die aantoont dat het verslaan van Wright binnen zijn bereik lijkt te liggen, en dus 42 kilometer in 43 minuten aflegt. De volgende dag vertrekt Farman voor een laatste poging, maar het zal een grote teleurstelling zijn, omdat hij slechts een vlucht van 34 kilometer registreert, de fout van zijn motor die niet werkt zoals het hoort.

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert