BtoB: Ryanair stopt de verkoop van zijn vluchten door Lastminute.fr

Ryanair verwelkomde vandaag de beslissing van de Hof van Beroep van Parijs die in zijn voordeel besliste in een geschil dat hem tegen de boekingssite lastminute.fr.

De Ierse low cost beschuldigde Lastminute.fr van illegaal vliegtickets verkopen op zijn vluchten in Frankrijk, terwijl het geen enkele commerciële overeenkomst met de online touroperator heeft ondertekend. Ryanair wil in feite de controle houden over de distributie van zijn producten om ze rechtstreeks op zijn eigen site te verkopen zonder tussenpersonen die goedkope tickets kopen om ze vervolgens indirect door te verkopen (de „screencrapers“ in het jargon van online reisbureaus) .

Ter bevestiging van het bevel van de Rechtbank van Eerste Aanleg waarin de onmiddellijke stopzetting van de illegale verkoop door Lastminute.fr van Ryanair-vluchten in Frankrijk wordt bevolen op straffe van een dagelijkse boete van 1.000 euro, heeft het Hof van Beroep van Parijs Lastminute.fe veroordeeld tot betaling aan Ryanair van een schadevergoeding van 50.000 euro en 10.000 euro aan gerechtskosten.

We verwelkomen deze beslissing van de rechtbank van Parijs, die het recht van Ryanair bevestigt om zijn eigen distributiemodel te bepalen, gegarandeerd door de grondwettelijke vrijheid van handel en industrie in Frankrijk. Het directe distributiemodel van Ryanair geeft onze klanten de beste keuze, de beste zorg en de laagste tarieven, terwijl we tegelijkertijd kunnen zorgen voor naleving van veiligheids-, beveiligings- en volksgezondheidsprotocollen. We dringen er nogmaals bij consumenten op aan om rechtstreeks op de Ryanair-website te boeken, de enige plaats waar u de laagste Ryanair-tarieven kunt vinden. We zullen onze campagne tegen ’screencrapers‘ voortzetten, wiens bedrijfsmodel is gebaseerd op het verkopen van Ryanair-tarieven tegen hoge prijzen (of met verborgen winstmarges) aan nietsvermoedende consumenten“Zei Dara Brady, Marketing en Digital Director van Ryanair.

BtoB: Ryanair stopt de verkoop van zijn vluchten door Lastminute.fr 1 Air Journal

@Edeis

Add a Comment

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert